Slovenija
25 ogledov

Rusi govorijo slovensko?

NFD Holding, ki je lani ustvaril 30 milijonov evrov izgube, prodaja eno od najma Žurnal24 main
Terme Maribor. Kot kupec v pogodbi se pojavlja rusko podjetje RusArt Group.

Maribor. “Nisem vključen v proces prodaje, izvzel sem se zaradi navzkrižja interesov,” za Žurnal24 pojasnjuje Zoran Bošković, prvi nadzornik Term Maribor. Bošković je skupaj s Stanislavom Valantom zastopnik podjetja NFD Holding, ki je večinski lastnik Term Maribor.

Kot smo že poročali, NFD Holding, ki je v rdečih številkah, prodaja dobičkonosno mariborsko turistično podjetje. Kdo je kupec, lastnik še ne razkriva, čeprav naj bi bile terme prodane v treh mesecih. “Lastnik lahko stori, kar želi. Nadzornemu svetu se s prodajo ni treba strinjati ali nestrinjati,” o prodaji na kratko pravi Bošković.

Posrednik tudi Kirbiš?
Iz dobro obveščenih virov smo izvedeli, da naj bi prodaja Term Maribor potekala prek nepomembnega ruskega podjetja, ki ni končni kupec. Šlo naj bi za RusArt Group (ukvarja se z organizacijo prireditev), ki je navedeno tudi v kupoprodajni pogodbi. Stane Valant je včeraj za naš časopis zagotavljal, da vsi posli potekajo transparentno. V Mariboru pa se že govori, da naj bi “ruski kupci kmalu začeli govoriti slovensko”. Kot posrednik pri prodaji se omenja tudi mariborski odvetnik Matjaž Kirbiš, ki na naše vprašanje odgovarja le: “Ne komentiram.”

25 milijonov evrov naj bi ruski kupec odštel za Terme Maribor.

Sindikat piše Valantu
Včeraj pa so se z upravo Term Maribor sestali predstavniki sveta delavcev in sindikat. “Izvedeli nismo nič novega o naši usodi. Valantu bomo danes poslali dopis z vprašanji, kdo je kupec in kakšne namere ima z nami,” pravi Kristijan Lasbaher, predsednik sindikata v Termah Maribor. Sindikat bo o dogajanju obvestil tudi ministrstvo za gospodarstvo. “Da vedo, kaj se je dogajalo, če bo 300 ljudi izgubilo službo. Trenutno je naša prihodnost precej negotova,” dodaja Lasbaher.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.