Slovenija
1 ogledov

Rusi gredo na Venero

Kadar je Venera vidna, je najsvetlejša točka na nebu, pravimo ji tudi (zvezda) d Žurnal24 main
Po skoraj treh desetletjih so Rusi pripravili načrt za novo misijo na Venero in k sodelovanju povabili tudi znanstvenike iz drugih držav.

Prejšnji teden je Inštitut za raziskovanje vesolja IKI v Moskvi sklical mednarodno konferenco z namenom privabiti čim več znanstvenikov iz Evrope in Amerike, ki bi bili pripravljeni sodelovati pri projektu.

Zadnji obisk leta 1985
"Cilj konference je bil predstaviti svoje zamisli in zamisli evropskih znanstvenikov ter ugotoviti, kako pristopiti k projektu, da ga bomo lahko izvedli," je dejal vodja projekta Oleg Korablev.

Med leti 1961 in 1983 so na Venero izvedli 16 odprav brez človeške posadke, leta 1985 pa je Sovjetska zveza izkoristila priložnost in združila odpravi na Venero in Halleyjev komet.

Pozitivni odzivi
Nova idejna misija, z imenom Venera-D bo izvedla več znanstvenih odprav in raziskala skrivnosti tega planeta. Projekt, ki naj bi ga uradno izvedli leta 2016, je sicer še v povojih. Znanstveniki se namreč soočajo z ogromnimi tehničnimi in finančnimi izzivi. Kljub temu je odziv znanstvenikov za zdaj zelo pozitiven.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.