Slovenija
17 ogledov

Rusi k nam na operacije

Pivec v družbi z Derkachem in Vidovičevo. Nino Verdnik
Maribor. Terme bodo pripeljale Ruse, UKC si bo zagotovil dodaten denar.

"Vedno smo znali usklajevati dejavnosti za zdravstveno zavarovalnico na eni in tržno dejavnost na drugi strani. Organizacije smo se lotili tako, da bolniki, ki jih na posege napoti zdravstvena zavarovalnica, ne bodo imeli podaljšane čakalne dobe ali drugačne obravnave," je pojasnil Gregor Pivec, direktor Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor.

Rehabilitacija v Termah

Včeraj je UKC Maribor s Termami Maribor podpisal pismo o nameri o poslovnem in tehničnem sodelovanju pri izvajanju najsodobnejših medicinskih storitev kot delu zdravstvenega turizma.

V Termah Maribor nameravajo z novimi zdravstvenimi storitvami, predvsem večjimi posegi, privabljati najprej ruske, nato pa tudi druge tuje goste. "S tem bomo povečali število nočitev, po oskrbi v UKC Maribor pa bomo lahko gostom ponudili rehabilitacijo pri nas," je povedala Leonida Vidovič, direktorica Term Maribor.

Okoli 500 operacij na leto

V UKC so se za takšno sodelovanje odločili tudi zato, ker zdravstvena zavarovalnica v zadnjem letu ni odkupila za pet odstotkov njihovega programa. "To na leto znese okoli 500 operacij," je dodal Pivec.

Kaj bo projekt za UKC pomenil finančno, direktor še ni mogel oceniti, zagotovo pa se jim tako odpirajo dodatne možnosti in obetajo novi prilivi.

Projekt bi lahko po sedanjem terminskem načrtu zagnali prihodnje leto, z ministrstvom za zdravstvo pa je že usklajen, je še dodal Pivec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.