Slovenija
33 ogledov

Rusi se bodo na dražbi borili za Kanin

Reševanje smučarja na Kaninu, foto je simbolična Bralec Žurnala24 Fotografija je simbolična.
V petek bodo na dražbi iskali tistega, ki bi ponudil največ za smučišče na Kaninu.

Podjetje investitorjev iz Rusije, Ilev Inženiring se bo v petek na dražbi potegovalo za nakup premoženja ATC Kanin, dosedanjega upravljalca smučišča na Kaninu, ki je v stečaju.

Najprej najem, potem gredo na dražbo

Bovški župan Siniša Germovšek je včeraj z ustanoviteljema Ilev Inženiringa že podpisal najemno pogodbo za zemljišča na smučišču, saj sta ruska investitorja to zahtevala preden sta se zavezala, da se dražbe udeležita. Občina je Ilev inženiringu, na njihovo prošnjo, omogočila najem zemljišč pod ugodnimi pogoji. "Namen te pogodbe je, da družbi Ilev Inženiring pod ugodnimi pogoji zagotovimo najem zemljišč za smučarske proge za čas, ko je veljavna koncesija za gradnjo žičniških naprav, to je za dobo 40 let," pravi župan Germovšek. ATC Kanin je ta zemljišča pred leti ob občine dobil v brezplačen najem, ki pa zaradi spremembe zakonodaje pri nas ni več mogoč oziroma dovoljen.

Ustanovljeni maja, dolžniki (še) niso

Podjetje Ilev Inženiring ima sedež v središču Kopra. Sedmega maja sta ga ustanovila poslovnež Evgenij Karitonov in gradbeni inženir Ilja Čibirkov, predvsem zaradi načrtovane naložbe na Kaninu. Po podatkih Supervizorja njuno podjetje še ne beleži nobenih transakcij, niti še nima nobenih dolgov.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.