Slovenija
25 ogledov

Rušil ni, morda gre v tujino

Jaklič Dejan Mijović
Marko Jaklič. Iztekel se je rok, ko lahko nelegalno kmetijo poruši sam.

Črna gradnja. Od danes je sklep o rušitvi nelegalnega objekta direktorja Lekarne Ljubljana Marka Jakliča izvršljiv, kar pomeni, da bo objekt lahko porušen na njegove stroške. Ni pa nujno.

Dajejo mu še zadnjo možnost

Jaklič je poleti izgubil tožbo na upravnem sodišču. Prošnjo za izdajo gradbenega dovoljenja za kmetijo v Selu nad Polhovim Gradcem mu je trikrat zavrnila ljubljanska upravna enota, pritožbo pa tudi ministrstvo za infrastrukturo. Do včeraj bi moral Jaklič zato skladno z odločbo gradbene inšpektorice sam porušiti črno gradnjo. Inšpektor bo zdaj na terenu ugotovil dejansko stanje, nato pa bodo o rušenju na njegove stroške obvestili Jakliča in mu dali še en rok za izvedbo rušitve. Če tega sam tudi tokrat ne bo naredil, bodo objekt porušen na njegove stroške.

Janković ve za njegove ideje

Jaklič je sicer priznal, da ima že dlje ponudbo za vodenje Radia Index v Srbiji, a o tem menda še ni sprejel končne odločitve. Ljubljanski župan Zoran Janković je potrdil, da ga je Jaklič obvestil o tem, da razmišlja o odhodu, meni pa, da je odličen direktor.

Komentarjev 2
  • prosti.strelec 09:44 25.oktober 2012.

    Črne gradnje so rak rana Slovenije, birokrati so v socijalizmu spali, sedaj se počasi prebujajo vendar še zmeraj nimajo pojma kako se zadeve lotiti. Zakonodaja je vredna piškavega dreka. Še tam kjer je volja, da se kaj naredi ali uredi ...prikaži več je vse odvisno od posameznika ki je dobil zadevo v roke. Ja ta državani le v krizi ampak čisto v riti.

  • vicvic 08:27 25.oktober 2012.

    Bo G. Jakliču z umikom v tujino uspelo obdržati imovino v zdajšnjemstanju? Ga. Ernestina Rožman vaše težave rešitde podobno.