Slovenija
23 ogledov

Ruska okupacija Maribora

Zapore cest v Mariboru. (Foto: Žurnal24 grafika) Žurnal24 main
Tekma. Gostinci in hotelirji si manejo roke. Na letališču na tesnem s prostorom.

Dan pred tekmo so bili vsi hoteli v centru mesta polno zasedeni. Gostje, ki imajo več pod palcem, so spali v hotelu Habakuk. "Zelo smo veseli vsakega takšnega športnega dogodka, saj so naši hoteli polni. Poleg reprezentantov iz Rusije gostimo tudi povabljene pomembnejše goste nasprotnikov naše izbrane vrste," je za Žurnal24 pojasnila Darja Slivnjak iz Term Maribor.

Ruski navijači
Prišlo jih je okoli 1.600. Že v ponedeljek zvečer so v Maribor v spremstvu policije prispeli ruski nogometaši. Posebnih zahtev v hotelu Habakuk naj ne bi imeli, tudi varnost ni bila poostrena. Ker so v Maribor prišli brez svojega kuharja, je za njihove želodce skrbela standardna hotelska ekipa. Danes pred tekmo bodo ruski reprezentanti pojedli še zajtrk, malico, kosilo, za tekmo pa bodo imeli pripravljen prehranski paket. "Med tekmo jim bodo na voljo sadje, voda, čokoladice Twix, sendviči s piščančjimi prsmi in sendviči s šunko," so sporočili iz Term Maribor.

Neuradno smo izvedeli, da naj bi se v Habakuku danes sestala tudi Danilo Türk in ruski predsednik Dmitrij Medvedjev; tega naj bi varovalo od sto do dvesto varnostnikov.

Zloženke v ruskem jeziku
Milan Razdevšek, direktor Zavoda za turizem Maribor, je poudaril, da so Rusi dobri gostje: "Na srečo nam je uspelo pravočasno zagotoviti zloženke o Mariboru v ruskem jeziku. Takšni dogodki so dobra promocija za mesto. Rusi so dobri turisti, saj pridejo k nam tisti, ki so premožnejši."

Zasebna letala v Mariboru
Tudi na mariborskem letališču so veseli vsakega letala, ki prileti iz Rusije. Tam bo parkiranih skupno 13 letal, večina od teh pa bo zasebnih. Na mariborskem letališču naj bi danes pristalo tudi letalo Romana Abramoviča, enega izmed najbogatejših Rusov.

Med čarterskimi poleti pa bo letalo s 400 navijači, ki so prispeli v Maribor na stroške direktorja največjega ruskega telekomunikacijskega podjetja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.