Slovenija
177 ogledov

Ruska ruleta vsak seks z neznancem

(Foto: Tina Bernik) Žurnal24 main
S poznavalcem svingerstva in erotike Maxom Modicem smo se pogovarjali o aktualni ruski ruleti, ki naj bi prišla na slovenska tla. Pojasnil nam je tudi pravila svingerstva.

V Slovenijo naj bi po poročanju 24ur.com prišla nekakšna oblika ruske rulete, pri kateri se dobi več moških in žensk, ki med sabo spolno občujejo. Zaščite ne uporabljajo, eden od udeležencev pa je okužen z virusom HIV. Na infekcijski kliniki so res sprejeli homoseksualca, ki se je udeležil podobne zabave, a to še vedno ne potrjuje ruske rulete na slovenskih tleh: moški namreč ni vedel, da je imel spolni odnos z okuženim partnerjem. O tem, ali torej lahko sklepamo, da ruska ruleta na slovenskih tleh obstaja, smo se pogovarjali s poznavalcem svingerstva in erotike, Maxom Modicem.

Ali se tovrstna ruska ruleta res odvija tudi pri nas?
Tega pri nas ni. To se je enkrat pred leti razširilo v Ameriki, ampak potem so to prenesli na vse konce sveta v smislu: "Glejte, kako se oni onegavijo." Zagotavljam, da tega pri nas ni. To je popolnoma izmišljeno.

Kakšna so pravila svingerstva?
Vsi spoštujejo želje drugih. To je vsa skrivnost. Pravila so skrbno določena. Če imaš vrvico na vratih, ne moreš vstopiti. V klub prideš le, če te nekdo tja povabi in tako jamči zate, da boš spoštoval njihova pravila: da nisi vsiljiv, zoprn, imaš primerne higienske navade in si primerno izobražen, kar se teh stvari tiče.

Več o pravilih svingerstva si lahko preberete na spletni strani swingerclub.si.

Kako je glede zaščite?
Kolikor jaz vem, so vsi odnosi s kondomi – razen če so kake izjeme, za katere jaz ne vem. To so pari, ki se poznajo zelo dolgo.

Kakšno je vaše mnenje o poročanju o ruski ruleti?
Želeli so neko zgodbo, da bi lahko rekli, kako so taki ljudje dekadentni, ko se "dol dajejo" z ljudmi, ki jih ne poznajo. To je neka oblika moraliziranja, ki jo uvažamo iz Amerike. Ruska ruleta je vsak spolni odnos z neznancem, ki ga ne poznaš, tako da res ne potrebuješ posebne ruske rulete.

Ste sami kdaj prišli v stik s HIV-pozitivno osebo?
Ne. Vem pa, da obstaja neka filmska produkcija, kjer sodelujejo izključno igralci ter igralke, okuženi s HIV. Producirajo filme in jih prodajajo. A to je zaprt krog. To je edini komercialni primer, ki ga poznam.

Ali je možno, da ruska ruleta k nam še pride?
Ne. Jaz mislim, da imamo Slovenci razčiščene pojme glede seksa, sploh starejše generacije. Pri otrocih je uporaba kondomov dokazano precej nizka glede na ozaveščenost, ki je v Sloveniji. Prek kompleksnejšega pristopa k izobraževanju bi se dalo stvari izboljšati. Nimamo pač učnega predmeta, ki bi mlade pripravil na spolnost.

Torej Slovenci ruske rulete in podobnih zadev nimamo?
Mislim, da nihče ni tako neumen, da bi to počel. Američani so morda tako neumni. Kolikor jaz poznam ljudi, ki so v svingerskih klubih, so to visoko izobraženi ljudje, ozaveščeni in dobro situirani, tako da ne gre za kakšen "poden" ljudi.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.