Slovenija
31 ogledov

"Ruske rulete pri nas ni"

(Foto: iStockphoto) Žurnal24 main
Novodobne oblike ruske rulete pri nas ni, pravi Max Modic. Tudi psihoanalitik Roman Vodeb dvomi, da bi Slovenci izvajali take orgije, na infekcijski kliniki pa so zaenkrat obravnavali le "podobne primere".

"Tega pri nas ni. To se je enkrat v Ameriki pred leti razširilo, ampak potem so to prenesli na vse konce sveta v smislu: 'Glejte, kako se oni onegavijo.' To je popolnoma izmišljeno," nam je poznavalec svingerstva in erotike Max Modic odgovoril na vprašanje, ali je ruska ruleta res prišla na slovenska tla.

Skromen odstotek možnosti je, da je to res. Takšne rulete človek, ki normalno čustvuje, ne bo sprejel.
Roman Vodeb, teoretski psihoanalitik

Spomnimo, o novodobni obliki ruske rulete so poročali na 24ur.com, kjer jim je o tem pripovedoval neki anonimnež. Sam je zatrdil, da se je udeležil prav posebne zabave, kjer so se zbrali tako moški kot ženske. Namen srečanja je bil le eden: imeti nezaščiten spolni odnos s prav vsakim udeležencem. Eden od njih je bil okužen z virusom HIV, je dejal anonimni moški in pojasnil, da si je pred akcijo "natančno ogledoval vse udeležence, kajti med njimi se je zagotovo skrival okuženi. Njegova naloga je bila, da se posveti vsakemu posamezniku. Udeleženci so se v nekem trenutku postavili na vse štiri, moški pa so si jih drugega za drugim vzeli od zadaj. Po zalivanju s spermo se je zabava končala, glavni adrenalinski šok pa se je šele začel."

V San Franciscu so leta 2000 posneli dokumentarni film o ruski ruleti. Pri nas je bil predvajan leta 2005. Sodelovali so bug chaserji (iskalci virusa), gift givers (darovalci virusa) in bare backersi (tisti, ki imajo nezaščitene odnose). Govorili so tudi o zabavah, kjer se sestajajo zdravi in eden okužen.

Ni vedel, da je HIV pozitiven
Sam se ni okužil z virusom HIV, prav tako kot eden zadnjih moških, ki so ga sprejeli na infekcijski kliniki. Kot nam je dejal Janez Tomažič z Infekcijske klinike na UKC Ljubljana, se je ta moški "udeležil podobne zabave. Vemo, da to v tujini je, a mi takega primera še nismo imeli. To so zabave v stilu ne sprašuj in ne govori."

Potrdil je, da je imel moški spolni odnos s HIV pozitivno osebo. "Res je trpel velike muke, bil je v veliki stiski. Na tej zabavi je bilo več ljudi. Eden izmed njih je bil tudi moški, ki mu ni povedal, da je pozitiven. To ni bila zabava v stilu ruske rulete. Zaenkrat še nikogar nismo dobili, ki bi nam dejal, da je bil na ruski ruleti."

Da ruska ruleta pri nas najverjetneje sploh ne obstaja, poleg Modica meni tudi teoretski psihoanalitik Roman Vodeb: "Jaz si ne predstavljam, da bi bil kdo tako neumen, da bi šel to poskusit. Bistvo seksualnih orgij je, da se zadovolji spolne potrebe, ne pa okuženje. Tega človek, ki normalno čustvuje, ne bo sprejel."

Nadgradnja zabav v času ptičjih grip
Število tistih, ki so zboleli za virusom HIV, sicer v zadnjem času ne narašča, nam je dejal Milan Krek z Inštituta za varovanje zdravja (IVZ). O ruski ruleti pa pravi: "To me na nek način spominja na t.i. ptičja gripa zabave, ki so bile v Veliki Britaniji. Na zabavo so povabili bolne ljudi, tako da so še zdravi zboleli. To je le nadgradnja tega- družba, v kateri živimo."

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.