Slovenija
3955 ogledov

Ryanair namignil na odprtje povezav iz Ljubljane

Ryanair Reuters
Konec meseca bo v Sloveniji potekal zaposlitveni dogodek.

Irska nizkocenovna letalska družba Ryanair bo konec meseca v Mariboru gostila dva karierna dogodka, na katerih bodo iskali člane kabinskega osebja. Lokacija dela izbranih kandidatov bo Ljubljana, so zapisali pri Crewlinku, uradnem partnerju Ryanaira za usposabljanje in zaposlovanje.

Čeprav Ryanair še ni uradno objavil razpisa, je to doslej najmočnejši pokazatelj prihodnjih načrtov družbe za slovenski trg po prvem krogu pogovorov z vlado o morebitni vzpostavitvi letov iz Slovenije, piše portal Exyuaviation.

Ryanair si želi leteti iz Ljubljane v prihodnjem letu

Predstavniki infrastrukturnega in gospodarskega ministrstva so prejšnji mesec na pobudo nizkocenovnega letalskega prevoznika izpeljali sestanek na daljavo, na katerem so govorili o možnostih prihoda omenjene družbe v Slovenijo. Predstavniki so priznali, da Slovenija potrebuje izboljšano letalsko povezanost, zlasti po razpadu Adrie Airways in posledicami epidemije koronavirusa. Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo naj bi Maribor izpostavil kot možno alternativo Ljubljani.

Predstavniki Ryanaira so jih na pogovorih seznanili z njihovimi aktivnostmi ter z željo, da bi prihodnje poletje začeli leteti z brniškega letališča. Poudarili so, da je Slovenija edini trg v Evropski uniji, na katerem nizkocenovni prevoznik trenutno ne posluje, čeprav so prisotni na več kot 250 letališčih. Izrazili so kritike na visoke potniške pristojbine ljubljanskega letališča, s katerim sicer upravlja Fraport, še navaja portal Exyuaviation.

Ryanair je pred časom letel iz Maribora v London, nato pa so sodelovanje prekinili.

Ryanair naj bi v zadnjem desetletju že večkrat razmišljal o uvedbi letov v Ljubljano in že pred tem predlagal letalske povezave iz Ljubljane Dusseldorfa, Madrida, Osla in Londona.

Generalni direktor Aerodroma Ljubljana Babett Stapel je lani potrdil, da so pogovori z irsko družbo že potekali. ''Pozdravljamo vse letalske družbe, ki se ujemajo z našim poslovnim modelom,” je takrat dejal Stapel. Obenem je izrazil zadovoljstvo z že obstoječimi nizkocenovnimi prevozniki EasyJet, Transavia in Wizz Air.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.