Slovenija
20 ogledov

S 100 policisti manj

(Foto: Saša Despot) Žurnal24 main
Policijska uprava. Policisti se bojijo premestitve v Celje. Župani o ukinitvi za Vlado RS.
5 mesecev naj bi še PU Slovenj Gradec delovala po starem.

Med zaposlenimi na Policijski upravi (PU) Slovenj Gradec so se že pojavile govorice, da naj bi se okoli sto policistov vsak dan vozilo na delo v PU Celje. To bi pomenilo, da bi na koroškem območju ostalo le še 130 policistov.

Še vedno namreč močno odmeva novica prejšnjega tedna, da naj bi Generalna policijska uprava (GPU) ukinila PU Slovenj Gradec in upravo priključila PU Celje. Sicer so na GPU, kjer deluje komisija za reorganizacijo PU, zagotovili, da takšno ukinjanje ne pomeni zmanjševanja števila delovnih mest, ampak naj bi jih celo pridobili.

Sindikat o smotrnosti
Tudi policijski sindikat pričakuje več informacij o domnevni selitvi, saj naj jih vodilni z GPU ne bi seznanili s spremembami. “Takšne ukinitve ne podpiramo. Če se bodo morali nekateri policisti po reorganizaciji vsak dan voziti na relaciji Slovenj Gradec–Celje, to predstavlja strošek. Je to varčevanje? Ne vem,” je pojasnil Jadran Žerjal, sindikalni zaupnik policijskega sindikata Slovenj Gradec.

Čakajo na vlado

Koroški župani so prepričani, da bodo še lahko prepričali državni vrh, naj PU ne ukine. “Vlada naj bi nas obiskala 3. novembra,” je pojasnila Marijana Cigala, županja Dravograda in predsednica Sveta Koroške regije. Obenem se sprašuje, ali ta vlada sploh ve, kaj dela Koroški regiji. “Saj ne vem, ali jih bomo dočakali. Napovedali so se že septembra, pa so potem zaradi volitev obisk odpovedali. Takšne neresnosti nisem vajena, saj nas je prejšnja vlada obiskala vsaj enkrat na leto,” je ostra Cigalova. Z urada vlade za komuniciranje so potrdili, da Vlada RS tokrat prihaja na posvet v Radlje ob Dravi, popoldne pa se bo sestala še z vsemi koroškimi župani v Slovenj Gradcu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.