Slovenija
47 ogledov

S 17-metrskega mostu v vodo

Žurnal24 main
V Kanali ob Soči se bodo odvili tradicionalni skoki z mostu, ki se jih bo udeležil tudi starosta tekmovanja 76-letni Pino Auber iz Trsta.

Turistično društvo Kanal ob Soči, ki organizira skoke, na letošnjem tekmovanju pričakuje okoli 20 tekmovalcev. Letos se bo tekmovanja udeležilo pet tekmovalcev iz Srbije, od kjer je minula leta prihajal le en tekmovalec. 

Po besedah predsednice Turističnega društva Kanal ob Soči Vanje Cotič prijave na tekmovanje sprejemajo na dan same prireditve. Udeležilo se je bo pet skakalcev,ki se na tekmovanje vračajo vsako leto. Med njimi sta starosta Pino Auber iz Trsta in državni prvak v skokih iz višin Jan Vončina.

Skoki z mosta se bodo začeli ob 16. uri, pestro dogajanje v Kanalu pa je obljubljeno preko celotnega dne. Potekala bo prodaja pridelkov in izdelkov, prikazana bodo starodobna vozila, po ulicah Kanala pa se bo tekel Kanalski krog.

Zvečer se bodo v Kanalu predstavili tamkajšnji talenti, obiskovalci bodo plesali z ansamblom Happy Day, nastopila bo orientalska plesna skupina Nefes Orient, dogajanje pa se bo zaključilo po 23. uri s spuščanjem lampijonov z željami.

Prvič so prireditev, ki je vključevala tudi skoke z mostu, pripravili leta 1988. Od takrat dalje je prireditev rasla, tako kot tudi število nastopajičih. Pred leti je kazalo, da zaradi nastajajočih sprememb ob bregovih reke Soče in v sami strugi mogoče kmalu ne bo več skokov v Kanalu. Vendar, kot je pred letošnjo prireditvijo povedala Cotičeva, jim narava zaenkrat še stoji ob strani. Struge jim več ne zalaga z gramozom, zato kaže, da se bodo skoki obdržali.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.