Slovenija
55 ogledov

S 3. aprilom LPP spreminja progi

LPP avtobus Gregor Prebil
Ljubljanski potniški promet s 3. aprilom uvaja spremembe na dveh linijah.

Spremenili se bosta liniji 24 in 13. Linija 24 bo skrajšana, medtem ko se linija 13 podaljšuje. 

Lani jeseni je LPP uvedel spremenjen potek linije 24, ki je osem mesecev testno obratovala iz Centra Stožic P+R, prek Bizovika in Vevč do Atlantisa v BTC-ju. V tem obdobju se je izkazalo, da se na določenih odsekih dnevno prepelje premajhno število uporabnikov, zato jih bodo sedaj ukinili. 

Linija 24 bo obratovala na skrajšani trasi Vevče – BTC Atlantis, s čimer ostaja zagotovljen dostop do nakupovalnega središča BTC. Ukinjeni bodo deli trase po Cesti 30. avgusta, Cesti na Vevče, Zaloški, delu Kajuhove, po Šmartinski, Pokopališki in Štajerski cesti. 

Naslednja postajališča za linijo 24 ne bodo več aktivna: Center Stožice P+R, Štajerska, Kranjčeva, Žale, Pokopališka, Šola Jarše in Cesta na Vevče, Polje, Studenec, Chengdujska, Osenjakova, Archinetova, Pot na Fužine in Zaloška.

spremenjena proga 24 | Avtor: LPP LPP

Linijo 13 bodo spremenili na željo občanov in zaradi nujne razbremenitve postajališča Železna. Na omenjenem postajališču je imelo do sedaj končno postajališče šest linij. Po predlagani spremembi bo spremenjena linija v smeri Stožic obratovala po naslednjih odsekih cest: Dunajska, Linhartova, Vojkova, Božičeva in Štajerska.

Na liniji 13 bodo uvedena naslednja postajališča: Razstavišče, Bežigrad, Kržičeva, Gasilska brigada, Kardeljeva ploščad, Božičeva, Štajerska in končno postajališče Center Stožice P+R. Ukinjata pa se postajališči Navje in Železna.

spremenjena proga 13 | Avtor: LPP LPP

Komentarjev 1
  • partizanka 20:36 29.marec 2017.

    nujno povezava Fužine in BTC, tako kot štepanjsko in BTC, Tako bi zmanjšali število os. avtomobilov.