Slovenija
12 ogledov

S Facebookom do pravice

(Foto: Facebook) Žurnal24 main
Primer Bora Nekrepa odmeva tudi na spletnem družabnem omrežju Facebook. Skupina Pravica za Bora je namreč ustanovila skupino, ki se ji je v nekaj urah pridružilo več kot štiri tisoč ljudi.

 

Po mnenju zdravniškega sindikata Fides so postopki reševanja pritožb v zdravstvu pravno neustrezni in nedodelani. Za to sta po mnenju sindikata odgovorna Zdravniška zbornica Slovenije in tudi ministrstvo za zdravje. Opozorili so, da tudi novi zakon o zdravstveni dejavnosti temeljnih pritožbenih postopkov v zdravstvu ne ureja ustrezno.

Facebook skupina Pravica za Bora je na omenjeni strani skupino ustanovila v sredo dopoldne in v enem samem dnevu se ji je pridružilo že več kot štiri tisoč ljudi.

"Tudi to veliko pove o splošnem mnenju v Sloveniji glede nesrečnega Bora Nekrepa in drugih žalostnih zgodb," so med drugim v sporočilu za javnost zapisali v skupini in dodali, da želijo z njo pokazati, kakšno je mnenje ljudi o tem problemu in da se nekdo "v tej državi končno zgane in stvari uredi, da ne bo še več otrok žrtev takšnih ravnanj".

Spomnimo, da je zdravnica Zlatka Kanič zaradi malomarnega zdravljenja pokojnega Bora Nekrepa od Zdravniške zbornice Slovenije poleg izreka javnega opomina prejela kazen dodatnega izobraževanja.

 

Starši 12-letnika so nad kaznijo zdravniške zbornice tako razočarani, da so se po pomoč obrnili na predsednika države Danila Türka in zdravstveno ministrstvo. Ker to nima pooblastil za strokovni nadzor nad zdravniki, staršem ne more pomagati.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.