Slovenija
4336 ogledov

S koli so se stepli pred sodiščem

avtocestna policija Anže Petkovšek avtocestna policija
Skupina se je sprla pred sodiščem.

V sredo dopoldne so varnostniki sodišča, tožilstva in krški policisti posredovali na Cesti krških žrtev, kjer je prišlo do prepira in pretepa med dvema skupinama iz Brezine in Ponikev pri Brežicah, so sporočili iz Policijske uprave (PU) Novo mesto.

Kot je bilo ugotovljeno, so se osebe pred sodiščem najprej sprle in nadaljevale kljub posredovanjem varnostnikov sodišča.

22-letnik in 35-letnik sta se po začetni verbalni konfrontaciji umaknila v bližnji poslovni prostor, za njima pa so s koli vdrli trije osumljenci, stari 42, 17 in 15 let in pri tem razbili steklo dveh vrat poslovnega prostora. Oškodovanca sta zbežala skozi okno in se zatekla v bližnje prostore tožilstva, kjer so nadaljevanje ogrožanja preprečili varnostniki s pomočjo kolegov bližnjega sodišča, dokler na kraj niso prišli policisti.

Policisti bodo 42-letnika in njegova dva mladoletna sinova kazensko ovadili zaradi suma storitve kaznivega dejanja nasilništva.

V prepiru ga je ustrelil v vrat

V noči iz srede na četrtek, nekaj po eni zjutraj, so policisti intervenirali tudi na Senovem. Ob prijavi je bilo omenjeno, da akterji uporabljajo puško.

Policisti so ob prihodu na kraj našli dve poškodovani osebi, ena naj bi bila poškodovana z nožem, druga pa z izstrelkom zračne oziroma air-soft puške. Trije osumljenci so se sicer s kraja dogodka do prihoda pristojnih odpeljali.

Po zbiranju obvestil je policija ugotovila, da naj bi šlo za družinska nesoglasja. Na stopnišču stanovanjskega bloka so se najprej verbalno sprli, ko naj bi se spravili, je eden potegnil nož. Druga oseba je z air-soft repliko ustrelila enega od udeležencev v vrat. Obe osebi sta bili lažje poškodovani.

O dogodku sta bila obveščena dežurno preiskovalno sodnico in okrožnega državnega tožilca. Preiskava še poteka, so dodali na PU Novo mesto.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 4
  • Avatar luckyss
    luckyss 11:13 26.avgust 2022.

    Je pa treba priznati, da kar vneto skrbijo za pestrost naše kulturne krajine..