Slovenija
17 ogledov

S koncerti do zdravstvene opreme

Obiskovalci so si lahko brezplačno izmerili pritisk in krvni sladkor. (Foto: Bor Žurnal24 main
V Murski Soboti in Mariboru dober odziv na humanitarno akcijo.

Več kot 2.500 obiskovalcev se je včeraj zbralo na letališču v Rakičanu, kjer je Splošna bolnišnica Murska Sobota pripravila dobrodelni koncert Pomagajmo (v)si.

“To je vrhunec, ne pa tudi konec akcije, v kateri zbiramo denar za nakup 1,2 milijona evrov vrednega aparata za magnetno resonanco,” je povedal Bojan Korošec, direktor murskosoboške bolnišnice, ki je ena izmed redkih, ki aparata še nimajo. Potrebo regije so prepoznali tudi številni glasbeniki, kot so Langa, Alenka Gotar, Petar Grašo in D'Kwaschen Retashy, ki so se za včerajšnji nastop odrekli honorarju.

 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

 

Streglo osebje bolnišnice

Pri organizaciji koncerta pa je pomagalo številno osebje bolnišnice, ki je včeraj skupaj z dijaki srednje šole za gostinstvo in turizem skrbelo za kulinariko in postrežbo gostov. Edini zaslužek koncerta je bil namreč od prodane hrane in pijače, saj je bil vstop na prizorišče prost.

V Mariboru za mamograf
Tako pa ne bo v Mariboru, kjer Zdravstveni dom (ZD) dr. Adolfa Drolca zbira denar za nakup digitalnega mamografa in za oktober pripravlja podoben dobrodelni koncert. “Vstopnice po 15 evrov bodo na voljo od septembra; nastopili bodo tudi Alfi Nipič, Zoran Predin in Toti big band,” pravijo v ZD.

“Sedanji mamograf je analogen in star dobrih devet let; čakalna doba za pregled dojk je okoli 15 mesecev,” pojasnuje Irena Sedonja, vodja mamografske ambulante v ZD, kjer so do zdaj z donacijami zbrali slabih sedem tisoč evrov sredstev, že v jeseni pa naj bi zaživel tudi državni presejalni program Dora.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.