Slovenija
0 ogledov

S kontracepcijo proti topli gredi

Sistematično preprečevanje neželjenih nosečnosti bi v štirih desetletjih znižalo Žurnal24 main
Kontracepcija je za okoli petkrat cenejše sredstvo v boju proti podnebnim spremembam kot običajna "zelena" tehnologija, kažejo podatki raziskave.

Londonska inštitucija za ekonomske vede (London school of economics) je izvedla nekoliko kontroverzno raziskavo, ki dokazuje, da bi vsakih 4,5 evra (4 funtov), namenjenih za načrtovanje družine v prihodnjih štirih desetletjih znižalo izpuste ogljikovega dioksida (CO2) za štiri tone. Da bi dosegli isti rezultat z zelenimi tehnologijami, bo potrebno za vsako tono CO2 manj vložiti 21,5 evra (19 funtov).

Strokovnjaki so izhajali iz podatka Združenih narodov, po katerem je 40 odstotkov vseh zanositev nepredvidenih, poroča Daily Telegraph. Če bi njihovo število zmanjšali za 72 odstotkov, bi leta 2050 Zemljo naseljevalo "le" 8,64 milijarde ljudi oz. pol milijarde manj od sedanjih napovedi.  Danes na svetu živi 6,8 milijarde ljudi.

Strokovnjak Roger Martin pojasnjuje: "Logično je, da je količina emisij odvisna od števila tistih, ki emisije proizvajajo. Nižjih emisij ne bomo mogli doseči, če bo število prebivalstva še naprej tako naraščalo."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.