Slovenija
29 ogledov

S kreditom na dopust

Če v denarnici nimate dovolj za drage destinacije, si jo s kreditom lahko privoš Žurnal24 main
Počitniški kredit. Na voljo krediti, v celoti izplačljivi v gotovini, krediti s posredniki in paketi za počitnice.

“Nimamo posebnih namenskih počitniških kreditov, imamo pa različne možnosti za financiranje počitnic,” pojasnjujejo v Novi Ljubljanski banki (NLB). Ena od možnosti je NLB osebni kredit, pri katerem stranki znesek nakažejo na osebni račun.

“Stranka lahko z denarjem prosto razpolaga – del lahko porabi tudi za vsakodnevno razvajanje na počitnicah. Če znesek nakažejo na račun turistične agencije, pa je zavarovalna premija po njihovih besedah nekoliko nižja. Če se stranka odloči za počitnice v zdravilišču, lahko najame NLB kredit za znanje, šport in zdravje,” dodajajo.

Kaj pa agencije

Cene. O možnostih plačila počitnic se pozanimajte pri agencijah. V agenciji Relax lahko najamete kredit na največ 25 obrokov. Če aranžma plačate takoj z gotovino, dobite razne popuste, lahko pa plačate tudi s čeki. Če plačate z največ tremi čeki, ne zaračunajo obresti ali stroškov.

Na počitnice s posredniki
V SKB banki pa kredite za počitnice trenutno ponujajo prek kreditnih posrednikov, ki lahko z banko sklenejo pogodbo o kreditnem posredovanju.

S tako imenovanim kreditom na prodajnem mestu lahko kupec kredit sklene v turistični agenciji, poravnava pa ga z direktno bremenitvijo ali s plačevanjem položnic.

“Znesek kredita je omejen na 1.500 evrov, odplačilna doba je do 24 mesecev, po navadi pa je pri teh kreditih subvencionirana obrestna mera,”
pojasnjujejo pri SKB.

Mini kredit do 3.000 evrov
“Imetnikom paketa za počitnice ponujamo mini kredit v višini do tri tisoč evrov po ugodnejši obrestni meri in s polovičnimi stroški odobritve,” pravijo v Novi KBM.

Paket vključuje letno turistično zavarovanje Zavarovalnice Maribor za 24 evrov, plačilno kartico activa maestro in možnost brezplačne osnovne prekoračitve sredstev na računu. “Za komitente, ki jih zanimajo višji zneski in ročnosti kredita, pa ponujamo ugodno možnost, tako imenovani kredit takoj,” dodajajo.

“Pri posojilih, namenjenih počitnicam, gre po navadi za gotovinska posojila, kar pomeni, da lahko s sredstvi prosto razpolagate,” razložijo v UniCredit Bank; pri njih lahko izbirate med potrošniškim kreditom z variabilno ali fiksno obrestno mero. Alternativa kreditu je po njihovih besedah plačilno-kreditna kartica visa unicredit bank, ki omogoča okvirni (revolving) kredit.

V Deželni banki Slovenije je trenutno aktualna ponudba mini kredit do višine tri tisoč evrov z dobo odplačevanja od treh do 24 mesecev. Fiksna obrestna mera je 4,95 odstotka.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.