Slovenija
17 ogledov

S pajki nad kršitelje v BTC

btc parkiranje Anže Petkovšek
Akcija. Redarji in policisti bodo decembra poostrili nadzor.

Redarji Mestne občine Ljubljana (MOL) in policisti s policijske postaje Moste bodo decembra poostrili nadzor nad kršitelji cestnoprometnih predpisov na območju nakupovalnega središča BTC, so sporočili včeraj.

Za pajka vsaj sto evrov

Predvsem bodo pozorni na voznike, ki bodo svoja vozila ustavili ali parkirali na parkirnih prostorih, označenih za invalide, pločnikih, kolesarskih stezah in prehodih za pešce, ter voznike, ki bodo svoja vozila parkirali v križiščih oziroma jih ustavljali ali parkirali na avtobusnih postajališčih mestnega potniškega prometa, pravijo na MOL in policiji ter dodajajo: “Vozila, ki bodo ovirala oziroma ogrožala varnost v cestnem prometu, bodo odstranjena s pajkom.” Odvoz s pajkom po ceniku Javnega podjetja Ljubljanska parkirišča in tržnice stane sto evrov, pet evrov na dan je hramba vozila, poleg tega pa bodo morali prekrškarji plačati globo za prekršek, ki so ga storili.

Vinko Stojnšek, tiskovni predstavnik Policijske uprave Ljubljana, pravi, da policisti v BTC lahko kaznujejo, ker “gre za javno prometno površino, ki je dostopna vsem pod enakimi pogoji”.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.