Slovenija
37 ogledov

"S papirji bi bilo bolje!"

“Če se študentom, tudi Janu Palčniku, ne bo uspelo pravočasno vpisati, jih bodo Žurnal24 main
Študenti. Zaradi preobremenjenosti sistema AIPS se ne morejo vpisati.

Maribor. “Bojimo se, da se do petka ne bomo mogli vpisati v letnik. Sistem AIPS namreč od včeraj, ko nam je od študijska komisija odobrila vpis, javlja napake. Zaman klikamo in se vozimo v Maribor,” so nas obvestili študenti Filozofske fakultete Univerze v Mariboru (UM).

Pogoj izpolnjeni anketi
Izgubljam živce, ker se nikakor ne prebijem skozi študentski anketi o profesorjih in obremenjenosti študentov, ki ju moramo letos obvezno izpolniti, sicer sploh ne moremo natisniti vpisnega lista. Poskušam že od 6. ure zjutraj,” je dejal Jan Palčnik. Študente naj bi razjezilo tudi to, da nekaj dni pred začetkom študijskega leta v pisarni bilo vodje pisarne. Bil naj bi na dopustu, a so nam z UM sporočili, da je na službeni poti.

Vpisni list (še) tiskan
Sistem.
Od lani se lahko študentje na fakulteto vpišejo samo elektronsko, kljub temu pa morajo natisnjen vpisni list še vedno prinesti v referat, da ga potrdijo. Šele potem so zares vpisani v letnik.

Papirnati vpis je bil veliko boljši, zdaj pa sploh ne vemo, kje smo,” je povedala Patricija Ocvirk, študenti pa se hudujejo nad zaposlenimi, ki jim odgovarjajo, da so krivi sami, saj drugi niso imeli težav.

Pomanjkanje denarja?
Težave s počasnostjo informacijskega sistema so nastale zaradi preobremenjenosti. Zdaj smo že naredili optimizacijo in povečali prepustnost, o čemer smo obvestili tudi študente,” so včeraj pozno popoldne pojasnili na UM. Poudarili so, da je sistem v fazi prenove, a je dinamika te takšna, kot dopuščajo finančne zmožnosti. “Fakultet ne moremo finančno obremenjevati, saj se že tako spopadajo s primanjkljaji na študijski dejavnosti. Na razpisih ministrstva pa do zdaj nismo bili uspešni,” so sklenili na UM.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.