Slovenija
35 ogledov

S parcelami nima nič

Sebastjan Jeretič. (Foto: Barbara Milavec) Žurnal24 main
Jagodje–Lucija. Začeli odkupovati zemljišča za hitro cesto. Pojavile so se prve špekulacije o zaslužkarjih.

“Nisem kupoval in tudi ne nameravam kupiti nobene parcele; ne sam ne prek koga drugega. Nič nimam s tem, me ne zanima in za to nimam denarja. Tudi nihče iz policije ni z menoj opravil nobenega informativnega razgovora,” trdi Sebastjan Jeretič, lobist in lastnik podjetja za komunikacijsko svetovanje Nevro PR, ko pri njem preverjamo govorico, da naj bi poskušal zaslužiti s preprodajo parcel na trasi bodoče hitre ceste Jagodje–Lucija in da naj bi ti njegovi domnevni posli že zanimali policijo.

“Vse to je zaradi dogajanja okoli Ankarana. Vem, da sem številnim trn v peti, v te zgodbe poskušajo vplesti tudi Patricka Vlačiča. Edino, kar je v zvezi z njim in parcelami res, je, da je njegova družina kupila parcelo na Parecagu, kamor naj bi se selila iz Lucije,” dodaja Jeretič.

Kmalu sestanek
Odkupi zemljišč na trasi bodoče štiripasovnice v dolžini 4,3 kilometra že potekajo. Kot so nam povedali na Družbi za avtoceste v RS (Dars), so doslej pridobili največ dva odstotka potrebnih zemljišč. Odkup teh parcel pa je po besedah Mateje Duhovnik, predsednice uprave Darsa, zapleten. “Zdaj potekajo cenitve zemljišč in treba je zagotoviti, da lastnikom parcel ponudijo realno ceno. Še ta teden se bom poskušal na to temo sestati z Duhovnikovo,” ob tem napoveduje piranski podžupan Gašpar G. Mišič.

Če ne bo zahtevkov za revizijo, bo Dars predvidoma v nekaj tednih z izbranimi projektanti podpisal pogodbe, tako da bi ti lahko začeli projektirati. “Težko pa napovem, kdaj bodo izpolnjeni pogoji za pridobitev gradbenega dovoljenja, od predvidenih časovnic se celo lahko odmakne za dve leti,” ocenjuje prva dama Darsa. Po prvotnih načrtih naj bi bila dela na tem odseku končana leta 2013.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.