Slovenija
39 ogledov

S Patrio se bo ukvarjal Ferlinc

patria oklepnik despot Žurnal24 main
Generalni državni tožilec Zvonko Fišer je kazenski spis v zadevi Patria zaradi napovedanega odhoda višje tožilke Branke Zobec Hrastar dodelil vrhovnemu državnemu tožilcu Andreju Ferlincu, so pojasnili v uradu generalnega državnega tožilca.

Andrej Ferlinc je sicer vodja zunanjega oddelka vrhovnega državnega tožilstva v Mariboru, hkrati je tudi predodeljen na kazenski oddelek vrhovnega tožilstva, so pojasnili v Fišerjevem uradu. Doslej je tožilstvo zastopal denimo v primeru Zdenex ter številnih zadevah gospodarske kriminalitete in korupcije.

Višja državna tožilka Zobec Hrastarjeva, ki je v zadevi Patria vložila obtožne predloge proti Janezu Janši, Jožetu Zagožnu, Walterju Wolfu, Ivanu Črnkoviču in Antonu Krkoviču, je namreč napovedala, da po sodnih počitnicah zapušča tožilske vrste. Fišer je moral zato zadevo dodeliti drugemu tožilcu.

Zobec Hrastarjeva je sicer glede napovedanega odhoda s tožilstva pojasnila, da ne namerava več delati na takšni funkciji v državi, ki ne more ali noče zaščititi svojih funkcionarjev.

Predsednik SDS Janez Janša je namreč zoper njo vložil kazensko ovadbo zaradi suma zlorabe uradnega položaja ali uradnih pravic, ki pa jo je tožilstvo zavrglo. Janša pa namerava pregon tožilke nadaljevati kot subsidiarni tožilec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.