Slovenija
3 ogledov

S pištolo do nekaj sto evrov

(Foto: Anže Petkovšek) Žurnal24 main
Včeraj se je v denarni ustanovi na Dunajski cesti zgodil oborožen rop. Moški je pristopil k ocencu, zaposleni zagrozil s pištolo, nato pa z nekaj sto evri pobegnil neznano kam.

V sredo okoli 15.50 ure je bil Operativno komunikacijski center PU Ljubljana obveščen o ropu v denarni ustanovi na Dunajski cesti v Ljubljani.

"Storilec je vstopil v prostore ustanove in do zaposlene na okencu, kjer je od slednje zahteval, da mu izroči gotovino. Svojo grožnjo je podkrepil s pištolo. Zaposlena mu je izročila nekaj bankovcev, nato pa je storilec prostore zapustil v neznani smeri. Podjetje je oškodoval za nekaj sto evrov,"
dogodek opiše Maja Adlešič, tiskovna predstavnica PU Ljubljana.

Opis storilca: moški, visok 180 –185 cm, vitke postave, kratkih temnih las.

Ropov vedno več
V prvem polletju letošnjega leta se je v Sloveniji zgodilo 64 ropov pošte (v istem obdobju lansko leto 49), 17 ropov pošte (3) ter dva ropa banke ali hranilnice (5).

"Za kaznivo dejanje ropa je po 206. členu KZ zagrožena zaporna kazen v višini od enega do desetih let. Če gre za dve ali več oseb, ki so se združile za namen ropa, je predpisana zaporna kazen od 3 do 15 let, če gre za posebno hudodelsko združbo, pa od 5 do 15 let,"
zatrdi Adlešičeva in doda, da višino kazni določajo okoliščine in pa kvalifikacija ropa.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.