Slovenija
14 ogledov

S podpisi za neobvezno članstvo KGZS

V izvenparlamentarni NSi pričakujejo podporo koalicije na vloženi zakon. (Foto: Žurnal24 main
Izvenparlamentarna NSI s podpisi vlaga zakon, ki odpravlja obvezno članstvo v Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije in poenostavlja način volitev v organe zbornice.
KGZS zaradi neobveznega članstva ne bo propadla, morala pa bo biti bolj učinkovita. Naloga zbornice je, da dela za svoje člane.
Predlagatelji zakona

Izvenparlamentarna stranka Nova Slovenija je danes v parlamentarno proceduro vložila 5.542 overovljenih podpisov državljank in državljanov, potrebnih za vložitev zakona o spremembah in dopolnitvah Zakona o Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije (KGZS).

Predlog zakona odpravlja obvezno članstvo v Kmetijsko gozdarski zbornici Slovenije in poenostavlja način volitev v organe zbornice.

Cilj "učinkovitejše povezovanje"
"S tem želimo slovenskega kmeta razbremeniti plačevanja visoke članarine in ljudem ponuditi možnost svobodne izbire. Prostovoljno članstvo v KGZS je aktualna koalicija kot svoj cilj zapisala tudi v koalicijsko pogodbo, zato upravičeno pričakujemo tudi njeno podporo," so zapisali v NSi.
 
Predsednica NSi Ljudmila Novak je ob vložitvi podpisov dejala, da je cilj predloga zakona vzpostaviti učinkovitejšo obliko povezovanja in predstavljanja interesov kmetov, kmetijskih, gozdarskih in ribiških organizacij.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.