Slovenija
40 ogledov

S položnico kar na blagajno

Na mestnih blagajnah v Velenju in Celju plačuje položnice vse več ljudi, saj je Žurnal24 main
Mestne blagajne. Povsod dobro obiskane, saj občani na njih plačujejo položnice brez provizije.

Velenje, Celje. S 1. julijem so tudi občani Mestne občine Velenje (MOV) v kletnih prostorih občine dobili svojo mestno blagajno, na kateri lahko brez provizije z gotovino plačajo nekatere položnice. “V prvem tednu poslovanja so občani pri nas plačali 811 položnic. Večinoma za elektriko, komunalne storitve in za podjetje Habit,” nam pove Maša Kočevar iz službe za odnose z javnostmi MOV. Blagajna je odprta vsak dan med 8. in 11. uro, v petek celo do 12. ure, popoldne pa od 12.00 do 14.30; ob sredah še dve uri dlje. “To je res dobra poteza, ki jo pozdravljamo vsi,” nam pove ena od občank, ki jo ujamemo pri plačevanju.

30 tisoč na mesec
V Celju je mestna blagajna občanom na voljo že več kot tri leta. “Veliko občanov se poslužuje te možnosti; v enem mesecu je pri nas plačanih kar okoli 30 tisoč položnic,” pravi Tjaša Podergajs z Mestne občine Celje. Celjani lahko brez provizije poleg elektrike, vode in komunalnih storitev poravnavajo tudi položnice za vrtce, šole in Osrednjo knjižnico Celje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.