Slovenija
3 ogledov

S pomladjo se zbudijo tudi tatovi

Policisti svetujejo: doma ne hraniti večjih vsot gotovine, v vozilih pa ne pušča Žurnal24 main
Dolenjski in belokranjski policisti opozarjajo vse, naj ob začetku spomladanskih dni še bolj poskrbijo za varnost svojega premoženja. Najpogostejše tarče tatvin in vlomov so sicer starejše osebe.

Ob začetku spomladanskih del v vinogradih in na ostalih obdelovalnih površinah dolenjski in belokranjski policisti občanom svetujejo, naj poskrbijo za varnost svojega premoženja. Dodajajo še, da so tarča tatvin in vlomov pogosto ženske in starejše osebe, ki živijo same.

Tarča starejši in ženske
Policisti so v preteklih mesecih obravnavali kar nekaj primerov tatvin in vlomov, ko so bili oškodovani starejši občani, predvsem v osamljenih hišah na podeželju. V več primerih so storilci z različnimi pretvezami zvabili oškodovance iz hiš in jih v pogovoru zamotili. Eden izmed njih pa je neopazno vstopil v hišo, jo preiskal in ukradel denar ali druge vredne predmete.

Ne nasedajte prijaznosti
Storilci že na vratih želijo pridobiti zaupanje ali usmiljenje žrtve, njihov cilj pa je okrasti ali ogoljufati žrtev, pravijo novomeški policisti. Storilci običajno svoje žrtve oziroma kraje, kjer bodo izvršili kaznivo dejanje, izberejo vnaprej in objekte skrbno opazujejo.

Policisti zato svetujejo pazljivost pri vsakem obiskovalcu ter opreznost pri prijaznih obiskovalcih. Če se obiskovalci predstavijo kot uradne osebe, naj pokažejo tudi ustrezen identifikacijski dokument in pojasnilo o namenu njihovega prihoda.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.