Slovenija
23 ogledov

S ponarejenimi karticami do 4.600 evrov

(Foto: Žurnal24) Žurnal24 main
Bolgara. S ponarejenimi karticami dvignila najmanj 4.600 evrov.

Celjski kriminalisti so kazensko ovadili dva državljana Bolgarije, stara 36 in 32 let, ki sta 15. in 16. decembra letos z bankomatov na počivališču Lopata na območju Celja in Lukovica na območju Domžal s ponarejenimi bančnimi karticami dvignila najmanj 4.600 evrov gotovine. Celjski policisti so ju zalotili pri dejanju, ko sta na enem od bankomatov želela dvigniti 550 evrov, policiste pa je o sumljivih osebah in početju obvestil občan.

Trenutno v priporu
"V nadaljnjem postopku in preiskavi avtomobila so policisti in kriminalisti pri osumljenih zasegli več ponarejenih kartic s ponarejenimi magnetnimi zapisi pravih bančnih kartic, ki so jih izdale različne evropske banke, 2.100 evrov gotovine in še manjšo vsoto gotovine  v drugih valutah. Prav tako so ugotovili, da sta osumljena za identifikacijo preuredila osebne dokumente," pojasnjuje Milena Trbulin, tiskovna predstavnica Policijske uprave Celje. Preiskovalni sodnik Okrožnega sodišča v Celju je obema odredil pripor.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.