Slovenija
59 ogledov

S ponyjem v klanec

Vršič Profimedias
Nekaj manj kot 300 tekmovalcev se je danes ob 15. uri pognalo s ponyji na Vršič. Najhitrejši je do vrha potreboval le 47 minut in 47 sekund.

"Klasika vrste generacij slovenskih in jugoslovanskih pionirjev in mladincev že od konca šestdesetih let. Zložljivo kolo z 20-palčnimi obročniki in brez prestav, najboljše darilo ob birmi ali odličnem šolskem uspehu." Tako so organizatorji današnje dirke na Vršič opisali kolo pony, s katerim se je 284 kolesarjev pognalo iz Kranjske Gore na Vršič.

Najhitrejši je bil Jeseničan Lenart Noč s časom 47 minut in 47 sekund, med ženskami pa Jasmina Jelovšek, ki je pot premagala v uri, štirih minutah in 19 sekundah.

Tekovalci so pred začetkom morali prestati tudi tehnični pregled. Strokovna žirija pa je ocenjevala tudi slogovno primernost in oblačila kolesarjev. Tema so bila zlata leta ponyja: pozna šestdeseta, sedemdeseta, tudi še osemdeseta.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.