Slovenija
44 ogledov

S pravnimi 
sredstvi 
proti Škofu?

“Zdaj bom tiho. Ker dimnikarji so močan lobi,” je včeraj novinarjem razlagal Jož Žurnal24 main
Požar. Dimnikarji naj bi razmišljali o ovadbi zoper Škofa. Krajani še naprej zbirajo denar za Gertove.

Jožef Škof, predsednik Krajevne skupnosti Malečnik - Ruperče, ki je takoj po požaru v Metavi s prstom pokazal na dimnikarje, češ da bi bili lahko sokrivi za ogenj, se je odločil, da za zdaj zadeve ne bo več komentiral. “Takoj si lahko pridobim kakšno kazensko ovadbo,” je povedal.

Vsak doniran evro bo namenjen družini. Govorilo se je namreč, da naj bi naša organizacija vzela 40 odstotkov doniranega zneska.
Ernest Šilc

Poslovna škoda zaradi izjav
Kot smo izvedeli, naj bi na združenju dimnikarjev že razmišljali, da bi zoper Škofa uporabili pravna sredstva zaradi povzročene škode. “Naše podjetje je s Škofovimi izjavami doživelo poslovno škodo. Tudi osebno sem bil prizadet,” je pojasnil Dušan Zorman, prokurist podjetja Dimnikarstvo Kamin. To je opravljalo preglede dimnika pred požarom na hiši Gertovih v Metavi, ki je pogorela 31. decembra. Dodal je, da je zanje zadeva zaključena, saj so vso dokumentacijo obveznih pregledov dimnika, ki dokazuje, da “nismo krivi za tragedijo v Metavi”, predali pristojnim službam.

Škof pa še vedno čaka na odgovor ministrstva za okolje, kamor je naslovil prijavo in vprašanja o odgovornosti dimnikarjev za omenjeni požar.

Potrebovali bi 80 tisočakov
Da bi zbrali vsaj 80 tisoč evrov za novo hišo družine Gert v Metavi, pa si je te dni zadal gradbeni odbor iz Malečnika. “Poleg odprtega računa za pomoč smo veliko denarja nabrali tudi z nabiranjem od hiše do hiše po svoji krajevni skupnosti. Še zdaleč pa to ni dovolj, da se pomaga družini, ki je v požaru izgubila vse, tudi očeta,” je poudaril Ernest Šilec, koordinator Rdečega križa v Malečniku. Kot smo že poročali, so krajani Malečnika takoj po požaru stopili skupaj in Gertovim, ki zdaj živijo v 300 let stari hiši z dvema sobama in brez kopalnice, priskočili na pomoč s hrano in oblačili.

Nov dom do oktobra
Novoustanovljen gradbeni odbor bo družini pomagal postaviti dom, saj starega za primer nesreče niso imeli zavarovanega. “V teh dneh bomo izvedeli, ali bo treba stavbo podreti. Novo bivališče bi lahko postavili do oktobra letos,” je dejal Vladimir Stožer, član gradbenega odbora.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.