Slovenija
67 ogledov

S prižigom lučk v praznično vzdušje

ljubljana 03.12.10, december, veseli december, okrasitev, praznicna Ljubljana, o Anže Petkovšek
V tem tednu se bodo z lučkami razsvetlila mesta po Sloveniji. V prazničnem dogajanju se bodo kmalu veselili tudi otroci.

Prestolnica bo jutri zasijala v tisočerih lučkah. Na Prešernovem trgu v Ljubljani bodo namreč jutri ob 17. uri po kulturnem programu in nagovoru ljubljanskega župana prižgali lučke praznične osvetlitve.

Kulturna prireditev Ljudje, prižgimo luč! ob prižigu praznične osvetlitev Ljubljane je posvečena spominu na dva slovenska klasična literarna avtorja: Franceta Prešerna, največjega slovenskega pesnika, ki se je na ta dan rodil, in Frana Milčinskega - Ježka, najbolj priljubljenega slovenskega humorista vseh časov.

Lučke, okrasitve in sejmi po vsej Sloveniji

V številnih krajih in mestih po Sloveniji v decembru pripravljajo več prireditev, sejmov in okrasitev, s katerim se začenja tudi praznični decembrski čas.

Na Ptuju bodo že danes prižgali praznične lučke in odprli božično-novoletni sejem Ptujska pravljica, ki bo v decembru potekal na različnih lokacijah po mestu. Jutri, 3. decembra, se bodo med 17. in 18. uro praznične luči prižgale tudi v štajerski prestolnici.

V Domžalah bodo letošnje praznično obdobje začeli s prižigom luči na novoletnem drevesu 4. decembra ob 17. uri v središču občine. V Kopru bodo novoletne luči prižgali v četrtek, 5. decembra, ko se bo začel tudi Miklavžev sejem, na isti dan pa bodo lučke zagorele v Novem mestu.

Ta teden bo razveseljeval Miklavž

Predvsem najmlajše bo v tem tednu razveselil prihod prvega od treh dobrih decembrskih mož, Miklavža. V številnih krajih in mestih po Sloveniji pripravljajo več prireditev, sejmov in okrasitev, s katerim se začenja tudi praznični decembrski čas. God sv. Miklavža je v petek, 6. decembra, otroke pa po tradiciji obdaruje en večer prej.

Kakšno pa je praznično vzdušje v vašem mestu? Prek spodnjega obrazca nam pošljite fotografije okrašenega mesta in prazničnega vzdušja v veselem decembru.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.