Slovenija
9 ogledov

S protestom opozorili na svoj težek položaj

Protest delavcev mariborskega podjetja Elektrokovina Predstikalne naprave. Nino Verdnik
Delavke in delavci mariborskega podjetja Elektrokovina Predstikalne naprave so s protestnim shodom javnost in vse pristojne opozorili na svoj težek položaj. Zbrali se bodo pred sedežem mariborske občine in se nato sprehodili do inšpektorata za delo in davčne uprave v Mariboru.

Okoli 50 delavcev Elektrokovine PN, med katerimi prevladujejo ženske, se je znašlo v težkem socialnem položaju, saj že tretji mesec niso prejeli plač. Prav tako jim je delodajalec dolžan polovico regresa za letni dopust za leto 2010, v celoti regres za leto 2011, zapadel pa bo že tudi regres za leto 2012. Delavci zato že tri tedne stavkajo.

Protestni shod so začeli ob 9. uri pred sedežem Mestne občine Maribor ter se nato sprehodili do inšpektorata za delo in davčne uprave.

Stavko so začeli 13. junija na sedežu podjetja, zdaj pa jo nadaljujejo na domu. Vodja sindikata v podjetju Renata Majer je na nedavni novinarski konferenci povedala, da so se njihove težave začele že v drugi polovici leta 2010, aprila lani pa so začele zamujati plače.

Podjetje naj bi bilo bankam dolžno 6,8 milijona evrov, nekaj dolgov pa je tudi do dobaviteljev, tako da naj bi skupna številka znašala okoli deset milijonov evrov.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.