Slovenija
6 ogledov

S prvim januarjem konec Šouvizije

(Foto: Šouvizija) Žurnal24 main
Prehod v novo leto 2011 za 50 mladih sodelavcev Šouvizije ne bo vesel, saj se ta spletna televizija ŠOU v Ljubljani s prvim januarjem ukinja. Celotne ekipa TV je protestno odstopila.

Za takšen ukrep se je vodstvo Šouvizije odločilo po tem, ko je, kot je ekipa omenjene televizije zapisala v sporočilu za javnost, predsednik ŠOU v Ljubljani Marko Hozjan na božično soboto 25. decembra leta 2010 vodjo Šouvizije Marta D. Buha in pomočnika vodje Petra Jenka po elektronski pošti obvestil, da "zaradi domnevnega pomanjkanja sredstev ukinja Šouvizijo".

Šouvizija je edina študentska televizija v Sloveniji in kot takšna predstavlja bogat vir aktualnih informacij, ne le za študente, temveč za vse mlade in mlade po srcu.

Šouvizija gledalcem poleg rednih programskih vsebin dnevne redakcije ponuja videokomentarje relevantnih posameznikov, študentske kolumne in najbolj obširno zbirko filmov neodvisne in akademijske študentske filmske produkcije z vsega sveta.
ekipa Šouvizije

Hozjan: Ne gre za odstrel medijev
Hozjan je v intervjuju za Šouvizijo (v celoti si ga lahko ogledate v tej povezavi) dejal, da je ukinitev televizije del reorganizacije ŠOU v Ljubljani.

"Dejavnostim, ki so manj blizu primarnemu  poslanstvu ŠOU, bomo morali dati manjšo težo," je dejal Hozjan in dodal, da pri odločitvi za ukinitev Šouvizije ne gre za "odstrel medijev", ampak za proces odločanja in ocenjevanja o tem, "ali je ena dejavnost manj dobra kot druga dejavnost".

Ob tem pa je zatrdil, da so v ozadju ukinitve Šouvizije izključno ekonomski razlogi.

Pogodbene kazni
V sporočilu za javnost so zapisali tudi, da je, čeprav je bilo na sestanku med Hozjanom, Buhom in Jenkom ugotovljeno, da ohranitev delovanja spletne televizije v letu 2011 stane zgolj 2.380 evrov več od njene takojšnje ukinitve (če bi do ukinitve prišlo pred 5. oktobrom 2011, bi morala Šouvizija poravnati pogodbene kazni, ki jih narekuje pogodba z zunanjim partnerjem), Hozjan le eno uro po omenjenem intervjuju poklical Jenka po telefonu in mu dejal, naj ekipi Šouvizije sporoči, da je televizija z nastopom leta 2011 ukinjena.

"Odločitev je politično motivirana"
"Hozjanova odločitev o ukinitvi Šouvizije torej ne temelji na natančnih ekonomskih analizah in preverbah stanja in do nje ni prišlo zgolj zaradi finančne stiske.

Odločitev je očitno močno politično motivirana, temelji pa tudi na hudih pritiskih posameznikov, ki poskušajo uveljaviti svoje lastne interese, namesto da bi ščitili študentske.

Smešno je, da lahko finančni okvir, s katerim bi Šouvizija eno leto normalno delovala, brez težav primerjamo s stroški enodnevne množične komercialne prireditve balkanske glasbe Balkanjada, kjer so se študentje na račun ŠOU v Ljubljani zibali v ritmih glasbe Mileta Kitića in prijateljev,"
je zapisala ekipa Šouvizije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.