Slovenija
20 ogledov

S psihiatrije splezala na anteno

"Neki mladenič je v ponedeljek okoli 18. ure splezal na najvišjo točko garaže – Žurnal24 main
UKC Maribor. Dva najstnika zlomila ključavnico in pobegnila na streho. Tretjemu ni uspelo.

Napad. "Naša varovanca, ki sta pobegnila z oddelka za psihiatrijo, sta zaobšla varnostni sistem oziroma zlomila ključavnico," pojasnjuje Janez Lencl z Univerzitetnega kliničnega centra (UKC) Maribor.

Fanta, stara 15 in 18 let, ki naj bi bila zasvojena s prepovedanimi drogami, sta splezala na streho stanovanjskega bloka na Ljubljanski ulici. Neuradno smo izvedeli, da je poskušal pobegniti še eden, a mu ni uspelo zapustiti prostorov UKC Maribor.

"Fanta sta se pomikala po bližnjih stavbah, na koncu pa sta splezala na anteno na zgornji etaži garažne hiše na Masarykovi ulici," ponedeljkovo poznopopoldansko dogajanje opisuje Bojan Kitel s Policijske uprave Maribor.

Pri reševanju pobeglih fantov so sodelovali tudi mariborski poklicni gasilci. "Imeli smo pripravljeni gasilsko lestev in napihljivo blazino ali skočnico. Na srečo ni bilo treba uporabiti nobene, saj sta fanta na prigovarjanje policistov, gasilcev in reševalcev sama splezala z antene in stavbe," pravi Janez Keček, direktor Javnega zavoda za zaščitno in požarno reševanje Maribor.

Lencl pa dodaja, da so se v UKC Maribor trije podobni pobegi že zgodili.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.