Slovenija
76 ogledov

S salafisti naj bi Avstrija Slovenijo skušala izriniti iz schengna

Avstrija meja EPA
Predsednik komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb ocenjuje, da naj bi bila informacija avstrijskega Die Presse o urjenju skrajneže pri nas namenjena izrivanju Slovenije iz schengna in zapiranju meja.

"V Sloveniji smo varni," se je na poročanje, da naj bi se borci skrajne sunitske skupine Islamska država urili tudi v Sloveniji danes po seji komisije za nadzor obveščevalnih in varnostnih služb odzval Branko Grims: "Vse, kar se je dogajalo, je bilo nadzorovano, objavljeno pa je bilo očitno zaradi tega, ker Avstrija Slovenijo izrinja iz schengna, ker zapira mejo, ker ni več svobodnega prehoda meje, ker so za prehod meje izven uradnih prehodov zagrožene drakonske kazni in ker je to neprijetna novica tudi za avstrijske državljane."

Streljali naj bi le z navadno zračno puško

Grims je po poročanju STA navedel, da je bil dogodek ustrezno pokrit in se takrat ni zgodilo nič takega, na kar namigujejo nekateri tuji mediji. "Ugotovljeno je bilo, da je prišlo do streljanja z navadno zračno puško, kar v danem primeru ni nič posebej spornega."

Dogodek, ki naj bi se zgodil v Dolu pri Ljubljani 19. aprila 2014, je tudi slovenska policija označila za nenevarnega. Slovenska policija pa doslej ni pridobila podatkov oziroma potrdila sumov, da bi v Sloveniji obstajal trenažni center za usposabljanje salafistov oziroma da bi se v ljubljanskih gozdovih usposabljali islamistični skrajneži.

Komentarjev 7
  • Mahi 18:13 30.januar 2016.

    Zanimiva teorija levičarjev je, da so vedno za vse tegobe drugi krivi. Vse so zasrali s svojimi instant strankami (Zares oz. Zahec, PS, SMC, v bodoče bodo še z novo instant feniks stranko, ki jo pravkar snujejo), a krivce vedno iščejo drugje.....

  • Avatar Leon
    Leon 19:17 29.januar 2016.

    Skrb zbujajoča je izjava člana komisije za varnost B. Grimsa ! Kadar o tem govori politika pozitivno ,potem je gotov nekaj narobe . Salafisti,safalisti,salamisti ali slalomisti so za naše politike enako kot iluminati in laminati .

  • h3o 18:21 29.januar 2016.

    to lahko izkoristimo in začnemo igrati igro po svojih pravilih. Sem pa že povedal večkrat kaj je treba nemudoma prepovedati.