Slovenija
14 ogledov

S Silvijo v novo leto

Žurnal24 main
Silvestrovanja. Na Prešernovem trgu bo obiskovalce v leto 2011 pospremil Magnifico.
 | Avtor: Žurnal24 main Žurnal24 main

Danes posebne prometne ureditve zaradi silvestrovanj v prestolnici ne bo, za promet bo zaprt le Novi trg, na katerem parkirajo stanovalci. Ti bodo med prireditvami lahko parkirali na parkirišču Nuk II, so povedali na Mestni občini Ljubljana.

Koncerti na Prešernovem, Novem, Mestnem in Pogačarjevem trgu ter Trgu francoske revolucije bodo od 20. oziroma 21. ure, dobrih pet minut trajajoč ognjemet z Ljubljanskega gradu pa se bo začel minuto po polnoči. Zanj bodo odšteli okoli 4.500 evrov.

Zvečer bo mrzlo

Silvestrovanja po občinah v okolici Ljubljane
Domžale. Letos bodo silvestrovali v Športnem parku Domžale. Prireditev se bo začela ob 22. uri, nastopili pa bodo Leteči muzikanti in skupina Imset.
Kamnik. Na Glavnem trgu bo koncert ansambla Viharnik.
Litija. Silvestrski program se bo začel s koncertom Korada in Brendija pod šotorom ob 21. uri. Ognjemeta letos ne bo.
Ribnica. Silvestrovanje na prostem bo pred Športnim centrom Ribnica od 22. ure. Nastopil bo ansambel Zdomarji.
Mengeš. Praznovanja na prostem letos ne bo. Glavna vzroka sta prepoved ognjemetov zaradi letalskega koridorja in preveliki stroški.

Zadnji dan leta bodo najvišje dnevne temperature od –1 do 4 stopinje Celzija. Padavin sicer ne bo, temperatura pa se bo zvečer spustila do –8 stopinj Celzija.
Javne sanitarije na Zmajskem in Mesarskem mostu ter na Tromostovju bodo odprte do 4. ure, postavili pa so tudi 26 kemičnih stranišč.

Pijejo in obležijo na ulici
Reševalna postaja Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana bo imela danes okrepljeno dispečersko službo in reševalne ekipe, kar je praksa zadnjih sedem let.

V Zdravstvenem domu Ljubljana so lani zaradi alkoholiziranosti oskrbeli štiri ljudi, pred tem pa je bilo število bistveno večje, so dejali. “Na silvestrsko noč vsa leta opažamo večje število opitih ljudi, predvsem mladih, ki sicer ne uživajo čezmernih količin alkohola, na silvestrovo pa spijejo preveč in obležijo na ulici,” so razložili.

Največkrat kršili javni red
Ljubljanski policisti so morali na lansko novo leto posredovati v 86 primerih. Vzroka sta bila največkrat kršenje javnega reda in miru na javnih in zasebnih mestih ter nepravilna uporaba pirotehničnih sredstev. Kaznivih dejanj je sicer na silvestrovo enako ali manj kot druge dni.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.