Slovenija
6 ogledov

S SMS po novem tudi 5-evrska donacija

Za posamezno dohodno sporočilo v omenjenem SMS klubu so potrošniki odšteli 2,49 Žurnal24 main
S SMS sporočilom boste lahko od danes darovali tudi pet evrov in ne samo enega. Uporabnikom Mobitela, Simobila in Tušmobila na voljo dodatna možnost višje donacije pri zbiranju prostovoljnih prispevkov v dobrodelne namene.

Kot so navedli v Telekomu, bo novost začela veljati za vse SMS donacije, sklenjene po 1. januarju 2012, medtem ko bo za tekoče SMS donacije do nadaljnjega veljala le donacija v višini enega evra. Možnost izbire med obema cenovnima kategorijama donacije pa bo za že vzpostavljene donacije možna ob podaljšanju pogodbe med Telekomom Slovenije in posamezno organizacijo, so pojasnili.

Storitev SMS donacije imajo v Simobilu sicer omogočeno od leta 2004, letno pa v teh akcijah povprečno sodeluje preko 40 različnih društev, organizacij in ustanov. Kot so povedali v družbi, so od leta 2004 zabeležili skupno okoli 160 akcij z možnostjo SMS donacij.

Kot poudarjajo v Simobilu, višina zbranih sredstev narašča skupaj z rastjo števila njihovih uporabnikov, v letošnjem letu pa so do decembra preko SMS donacij skupaj z uporabniki zbrali že preko 50.000 evrov.

Največ darov za otroke in družine

Sicer pa pri Simobilu na splošno opažajo, da se njihovi uporabniki najraje odločajo za podporo akcijam za pomoč otrokom oz. družinam, potrebnim pomoči. Po njihovi oceni so najuspešnejše akcije prav tiste, ki so medijsko najbolj odmevne in jih izvajajo organizacije z najdaljšo tradicijo. Uporabniki tako najbolj podpirajo dobrodelne organizacije Karitas, Rdeči križ, Unicef ter Beli obroč.

Mobitel je prvo SMS donacijo omogočil leta 2003, njihova najdlje trajajoča akcija pa je donacija Unicef, ki traja od leta 2004 pa vse do danes. Kot so sporočili iz družbe, v zadnjih letih vzpostavijo več kot 30 novih akcij na leto ter obenem omogočijo tudi podaljšanje nekaterih že obstoječih akcij, v vseh teh letih pa je skupno potekalo že okoli 240 akcij.

Najuspešnejših akcij na Mobitelu niso želeli komentirati, prav tako pa niso želeli razkriti podatka o tem, koliko denarja družba letno zbere s takimi akcijami. So pa izpostavili, da so zelo uspešne tiste akcije, ki so medijsko dobro podprte in kjer je namen zbiranja sredstev jasno opredeljen. Velik odziv uporabnikov je opazen tudi ob večjih naravnih nesrečah ali tragičnih nesrečah posameznikov.

Tudi Tušmobil med svojimi dodatnimi mobilnimi storitvami omogoča SMS donacije, in sicer vse od leta 2009. Kot pravijo v družbi, v povprečju v takih akcijah sodeluje 30 organizacij na leto, najuspešnejše akcije pa so bile po njihovih podatkih Upanje, Svet in Simon.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.