Slovenija
34 ogledov

S smučmi 400 metrov peš

Dostava v centru Ljubljane Bralka
Center. Bolj ga zapirajo, več težav imajo stanovalci.

Stanovalci mestnega središča morajo smučarsko opremo in prtljago nositi 400 metrov, če se s smučanja vrnejo zvečer in ne med 6.00 in 9.30, ko je vstop v center dovoljen. Na Mestni občini Ljubljana (MOL) jim svetujejo, da zaprosijo za dovolilnico za dostavo oziroma prevoz in zanjo plačajo deset evrov.

Dodajajo, da je “zaprtje središča mesta med obiskovalci in stanovalci odlično sprejeto, seveda pa za nekatere pomeni tudi posamezne ovire pri vsakdanjih ali občasnih opravilih. A verjamemo, da je mogoče s Kavalirjem, sistemom Bicike(LJ) in taksijema, ki vozita po središču, ter z dobro voljo tudi te uspešno premagati.”

Sprememb režima ne bo

Drugi bralec ob tem opozarja na to, da zapirajo vse več centra, s čimer so težave stanovalcev vse večje, saj je zdaj zaprto že vse v radiju 300 ali 400 metrov: “Zato imamo vse več preglavic pri prevozu starejših ljudi in obolelih otrok, prihodu domov ponoči, občasnih večjih nakupih ali odhodu oziroma prihodu s počitnic.” Kljub takim težavam in predlogom, da bi stanovalcem po potrebi dovolili ali številčno omejili dostop do centra zunaj dostavnega časa, na MOL sprememb režima ne predvidevajo.

Na občini tudi pravijo, da pritožbe dobijo, ko kakšno novo območje priključijo coni za pešce, vendar so pritožbe zelo redke, ko se stanovalci navadijo na nov prometni režim.

Avto po pločniku, pešec nikjer

Bralec tudi pravi, da nekateri gostinski lokali v stari Ljubljani ne pospravijo svojih stvari, zato morajo dostavna vozila voziti po pločniku, za pešce pa prostora sploh ni. Na občini ob tem pravijo, da morajo gostinski lokali vozilom omogočiti prehodnost.

Komentarjev 2
  • e213b2535978aaf6e413f72233bf2dc07a5a81a8 15:29 20.februar 2012.

    Drugač naj pa mene pokličejo,če ne morejo nest en qurčev par dilc 400m.Kako pa potem smučajo,če so brez kondicije,svašta??

  • jst 23:23 19.februar 2012.

    Naj pripravijo da bo 1 avtobusna linija vozila naravnost čez center, saj kartica za 3 avtobuse pa spet ne more biti tako draga da bi se vozili čez center. Osebno menim da bi bila to ena boljših rešitev pa še ...prikaži več pešcev ponovno ne more toliko motiti, bus bo pa že počakal da se mu zapornica spusti