Slovenija
84 ogledov

S soglasjem manj še čez eno oviro

slovenija 12.02.14, smucarski podmladek, otroci, podmladek, smucanje, smucarji, Anže Petkovšek
Bohinj 2864. Vlada iz uredbe o koncesiji izločila parcelo lastnika, ki je smučišču nasprotoval.

Ko bo v hribih skopnel sneg, predvidoma pa konec aprila, bodo začeli delavci izsekavati gozd za proge smučišča Bohinj 2864 v Bohinjski Bistrici. Lastnik podjetja Boštjan Čokl je povedal, da imajo za izsekavanje prog že soglasja lastnikov in okoljevarstveno soglasje, gradbeno dovoljenje za to pa ni potrebno. Vlogo zanj – za gradnjo žičnic in druge infrastrukture – so že vložili in ga pričakujejo sredi maja.

Včeraj so preskočili še eno stopničko, saj je vlada spremenila uredbo o njihovi koncesiji za gradnjo žičnic. Iz nje so izločili eno od parcel, zato zanjo investitorju ne bo treba pridobiti soglasja za razpolaganje. "Naredili smo izjemo in zožili varovalni pas, da bi se izognili tej parceli," je pojasnil Čokl. Pas so lahko zožili, ker žičnica tam ne bo tekla nad gozdom, kjer je zahtevan 15-metrski varovalni pas, ampak nad travnikom, kjer je dovolj, če je pas širok 12 metrov. Parcela je namreč v lasti enega od lastnikov, ki je pri načrtovanju gradnji najbolj nasprotoval, zdaj pa njegovega soglasja ne bodo več potrebovali.

Zadnji še neizpolnjen pogoj za pridobitev gradbenega dovoljenja je tako sprememba zakonodaje, ki se nanaša na agrarne skupnosti in zaradi katerih investitorju s koncesijo ne bo več treba pridobiti soglasja vseh njenih članov, saj je to zaradi smrti in nedokončanih dednih postopkov praktično nemogoče.

Letos že na smučanje

Investicija. Prva faza gradnje smučišča, ki je ocenjena na 30 milijonov evrov, bo po napovedih investitorja zgrajena že letos – pri tem bo rekonstruirano smučišče Kobla, urejeno zasneževanje, zgrajena garažna hiša ... Druga faza investicije je ocenjena na okoli 20 milijonov evrov. Država naj bi investicijo sofinancirala s 15 milijoni evrov nepovratnih sredstev. Smučišče naj bi začelo delovati že letos, za kar bodo zaposlili 70 ljudi. Med sezono se jim bo pridružilo še od 30 do 40 zaposlenih. Z gondolami, ki bodo vozile vse leto, bodo vozili tudi planince in kolesarje.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.