Slovenija
49 ogledov

S solzivcem v trgovino

Trgovino H&M v Cityparku so včeraj zaprli za toliko časa, da so jo lahko prezrač Žurnal24 main
Citypark. Eno od trgovin so zaradi dražečega vonja včeraj za kratek čas zaprli.

“Na otroškem oddelku je smrdelo, vonj je bil zelo dražeč,” je povedal Marko Kovač, direktor centra Citypark, kjer je v ponedeljek nekdo v trgovini H&M odvrgel dražečo snov, po domnevanjih policije naj bi šlo za solzivec. Trgovino so po Kovačevih besedah zaprli za toliko časa, da so jo prezračili, dogodek pa so prijavili policiji.

Najbližje izhodu
Prijava. “Ker niso vedeli, za kaj gre, sem rekel, naj dogodek prijavijo policiji,” je povedal Kovač. Otroški oddelek trgovine je sicer najbližje izhodu, zato bi storilec po njegovih besedah lahko hitro pobegnil.

Našli niso nič posebnega
“Na kraju dogodka so bili policisti, ki so trgovino pregledali,” je povedala Maja Adlešič s Policijske uprave Ljubljana in dodala, da po obvestilu okoli pol dveh popoldne niso našli nič posebnega. Po njenih besedah obstaja sum, da je nekdo spustil solzivec, policisti pa še zbirajo informacije. Del tega bo pregled posnetkov varnostnih kamer. “Naredili bomo vse, bo storilec izsleden,” je povedala. Kot pravi, je ena od zaposlenih poiskala zdravniško pomoč, sicer pa ni bilo ničesar hujšega. “Gre za dražečo snov, tako da je to po navadi bolj neprijetno kot kaj drugega.”

Tehničnih težav ni bilo
Trgovino so po Kovačevih besedah pregledali tudi tehniki, saj je bila ena od možnosti, da je v luči razneslo kondenzator. “To bi bilo sicer zelo nenavadno, ampak teoretično možno,” je povedal. Ugotovili pa so, da tehnično ni bilo nič narobe. “Očitno je nekdo nagajal,” je dodal. V trgovini sicer niso našli ostankov ohišja solzivca ali česa podobnega, sta povedala tako Kovač kot Adlešičeva.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.