Slovenija
90 ogledov

S Sparom mesto spreminja podobo

(Foto: Nada Černič Cvetanovski) Žurnal24 main
Kvedrova cesta. Gradnja trgovine Spar, prestavitev kanalizacije, spomladi krožišče do črpalke.

Na Kvedrovi cesti, nasproti gradbišča trgovine Spar, je v teh dneh promet oviran in poteka enosmerno zaradi urejanja in priklopa kanalizacijskega sistema, nam je pojasnil Denis Hribšek iz podjetja Horizont, ki gradi objekt za znanega kupca.

Zavrnil je ugibanja domačinov, češ da se že gradi krožišče, ki je v načrtu ob vpadnici v trgovino. “Krožišče ni naš projekt, to je stvar direkcije za ceste,” je povedal Hribšek, Roman Perčič z občine pa je dodal, da izvajalec del še ni potrjen.

Tudi obnova druge etape mestne ulice od hotela Ajdovec do gasilskega doma, ki jo bo sofinancirala občina, še ni stekla, je povedal tamkajšnji župan Srečko Ocvirk, saj se je zapletlo pri izboru izvajalca. “Če ne bo dodatnih pritožb, naj bi se pogodba podpisala še letos,” je rekel in dodal, da so pritožbe do zdaj vse skupaj zavlekle vsaj za tri mesece.

Tudi gradnja Spara močno zamuja. Napovedi, da bo trgovina odprta še letos, se ne bodo uresničile. Zavleklo se je predvsem zaradi pridobivanja soglasij zaradi načrtovanega krožišča s cestnim priključkom do objekta.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.