Slovenija
23 ogledov

"S sporazumom mirno na počitnice"

Pahor je na Joštu sporazum označil kot tistega, ki bo omogočil, da "mirno razpra Žurnal24 main
Referendum. Danes ga bodo razpisali poslanci.

"Mi smo po osemnajstih letih pripeljali stvar do končne rešitve, ki omogoča, da bo arbitražno sodišče določilo pošteno mejo med državama," je premier Borut Pahor o odnosih s Hrvaško dejal kot slavnostni govornik na sobotnem sindikalnem prvomajskem shodu na Joštu nad Kranjem.

Poslanci o junijski nedelji
Referendum bodo poslanci sicer uradno predvidoma razpisali danes. Kot so politiki že večkrat javno napovedali, pa bomo na voliščih na vprašanje, ali sporazum podpiramo, predvidoma odgovarjali 6. junija.

Uradna predvolilna kampanja se začne trideset dni pred referendumom, predvidoma torej v sredo.

Za biznis in počitnice
Pahor je v soboto na Joštu sporazum, ki ga je novembra lani podpisal s hrvaško kolegico Jadranko Kosor, pohvalil kot sredstvo, s katerim "bomo zgradili odnose z našo vzhodno sosedo kot prijateljsko državo, kjer bomo vlagali, kjer bomo šli mirno na počitnice in kjer bomo imeli prijatelje. Da bomo obkroženi z državami, kjer bo pri vseh enak pravni red."

Na današnji seji bodo poslanci predvidoma odločali tudi o kandidaturi Dejana Židana za novega kmetijskega ministra. Po vetu državnega sveta bodo vnovič  odločali tudi o zakonu o upravljanju kapitalskih naložb.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.