Slovenija
24 ogledov

S sredstvi je križ

Največji sponzor Festivala Lent je tudi letos Nova KBM. Uprava podjetja je včera Žurnal24 main
Festival Lent. Rukavina trka na vest Mariborčanov: Kupite vstopnice

 Vrhunci Lenta


Nastopi. Največja imena bodo tudi letos nastopila Glavnem odru. Odprtje pripada zboru Perpetuum Jazzile, zaključek Magnificu. Velika ognjemeta bosta kakor prejšnja leta ob koncu Folkarta, 3. julija, in ob koncu festivala, 10. julija.

"Sicer se zavedamo, v kakšnem ekonomskem položaju je trenutno Maribor, vendar če nam tisti, ki obiskujejo naš dogodek, ne bodo pomagali neposredno, z nakupom vstopnic, festival ne bo mogel napredovati in bo ostal v zdajšnjih okvirih," je bil pred začetkom letošnjega Festivala Lent jasen Vladimir Rukavina, direktor Narodnega doma Maribor.

Težki 2,5 milijona evrov
Med 25. junijem in 10. julijem se bo Maribor tokrat že 18. spremenil v festivalsko mesto. Čeprav se, kot je dejal Rukavina, tudi letos pozna kriza in so težko pridobili sponzorska sredstva, Festival Lent po njegovih zagotovilih ostaja neokrnjen in enako bogat kot prejšnja leta.

22 evrov je cena letošnjega popotnega lista po Festivalu Lent.

"Proračun letošnjega festivala je okoli 2,5 milijona evrov. Od tega je okoli 1,5 milijona denarnih sredstev. Mestna občina Maribor nam je od tega zagotovila več kot 20 odstotkov sredstev, ministrstvo za kulturo pa okoli en odstotek finančnega proračuna," je dodal prvi mož festivala.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.