Slovenija
44 ogledov

S sumljivim prahom nad uradnike

Pošiljka z neznano snovjo, MOL Gasilska brigada Ljubljana
Na vladi, v uradu predsednika republike, državnem zboru, na dveh ministrstvih ter na ljubljanski in koprski občini so prejeli pisma s sumljivo vsebino.

Po sporočilu o prejemu nevarne pošiljke so policisti so na vseh lokacijah nemudoma zavarovali kraj ter v aktivnosti vključili gasilce, oddelek za protibombno zaščito specialne enote Generalne policijske uprave in zaposlene na ljubljanski veterinarski fakulteti.

Vsi, ki so bili v stiku s pošiljko, so morali v karaneteno

Pošiljke so poslali na Inštitut za mikrobiologijo in parazitologijo veterinarske fakultete, kjer so opravili analizo. Do rezultatov so morali biti vsi, ki so bili v prostorih s sumljivo pošiljko, večinoma osebje v vložiščih služb, v karanteni.

V popoldanskih urah je pošiljko s sumljivo vsebino na policijsko postajo Moste prinesel tudi občan, ki jo je prejel na domač naslov.

Vodja intervencije iz Gasilske brigade Ljubljana Gorazd Breskvar je izpostavil, da takšnih intervencij v toliko institucijah naenkrat v Ljubljani še ni bilo. Pojasnil je, da so v prostore institucij vstopali najprej tam, kjer je bila pošiljka razsuta, sicer pa po vrsti, kot so institucije prijavile prejem pošiljke. Najprej so se pristojne enote podale na vlado in k predsedniku republike.

Ministrstev niso evakuirali

Policija sicer v Ljubljani prostorov v institucijah, na katere so bile naslovljene pošiljke, ni izpraznila. Na ministrstvu za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti so pojasnili, da je glavna pisarna zapečatena, odpovedali so nekaj sestankov, sicer pa delo poteka nemoteno. Podobna pošiljka je prišla tudi na ministrstvo za finance.

So pa evakuirali občinsko stavbo v Kopru. Na tamkajšnji policijski upravi pojasnjujejo, da so zadržali tri osebe, ki so bile v stiku s pošiljko, od teh sta bila dva policista. Pošiljka je bila sicer naslovljena na koprskega župana Borisa Popoviča, rezultati pa so pokazali, da vsebina pošiljke ni bila nevarna.

Na ljubljanski mestni občini pa ne razumejo početja tistih, "ki iz lastnega nezadovoljstva in dolgčasa motijo ostale, ki bi radi opravljali svoje delo". Tudi če so tovrstne pošiljke namenjene osebam iz političnega življenja, bi se pošiljatelji morali zavedati, da vso pošto najprej prejmejo sodelavci, so še spomnili na občini.

Na pošti posebnosti niso opazili

Po besedah ljubljanskega župana Zorana Jankovića gre pri pošiljki za neodgovorno dejanje posameznikov, ki jim je očitno dolgčas in ne znajo drugega narediti, kot to, kar so naredili. Kot je dejal v izjavi, njemu osebno ni grozil nihče, in poudaril, da se v Ljubljani počuti varnega.

Na Pošti Slovenije sumljive pošiljke sicer redko opazijo, so pa pozorni, kadar ta po videzu, vonju ali drugih karakteristikah odstopa od ostalih. Pri današnjih sumljivih pošiljkah posebnosti niso zasledili, so pojasnili.

Komentarjev 3
  • tecumseh_1975 10:08 30.april 2015.

    to bi imelo efekt zajebavanja v kakšni normalni državi... pri nas pa " a day as usual" ... nihče ni delal nič.

  • bodica 21:26 29.april 2015.

    Ha, ha,...nekdo ima smisel za humor...

  • dragec 19:44 29.april 2015.

    Prepričan sem, da je to dejanje SSDSS ovcev