Slovenija
26 ogledov

S tableto nad alergijo že zdaj

alergija na travo Žurnal24 main
Podjezična tableta. Nova oblika zdravljenja alergij na pelode trav pri nas.

Alergija. Prihodnji teden bo za zdravljenje alergije na pelode trav na voljo prva podjezična tableta pri nas. Namenjena bo ljudem s hujšimi oblikami alergij (teh je okoli 15 odstotkov bolnikov z alergijami), pri katerih običajne terapije niso uspešne in so starejši od pet let. Kot pojasnjuje pediatrinja Vesna Plevnik Vodušek, bo tabletka namenjena tudi za preprečevanje alergijskega pohoda, pri katerem se spreminja tarčni organ alergije, za blage oblike astme in – ob določitvi alergena – tudi za atopijski dermatitis. Zdravljenje bo krila zavarovalnica.

Odpravlja vzrok

“S specifično imunoterapijo v organizmu preusmerimo odzivnost imunskega sistema, da se celice za alergen ne zmenijo in ga oseba v zelo visokem odstotku uspešno prenaša,” pojasni Ema Mušič s kliničnega oddelka za pljučne bolezni in alergijo Bolnišnice Golnik. Kot nadaljuje, je pravi čas za začetek zdravljenja od dva do štiri mesece pred sezono.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.