Slovenija
26 ogledov

S tekom do pol tone hrane za ogrožene

Aviratek tek dobrodelnost
1/14
Gašper Stopar
V Šentvidu pri Stični so na teku Aviratek zbrali 500 kilogramov hrane za socialno ogrožene družine.

Prostovoljno gasilsko društvo Šentvid pri Stični je v soboto izpeljalo športno-rekreativno prireditev v vzdržljivostnem teku, poimenovano Aviratek. Udeleženci humanitarnega teka so premagovali ovire na petkilometrski progi, z udeležbo na teku pa so sodelovali tudi v dobrodelni akciji, v kateri so organizatorji skupaj z Zavodom za pomoč socialno ogroženim Anina Zvezdica in Občino Ivančna Gorica zbrali 500 kilogramov hrane za socialno ogrožene družine.

Nastopilo 150 adrenalina željnih tekačev

Tek so začeli na poligonu pri gasilskem domu v Šentvidu, nato pa jih je proga vodila po poljskih in gozdnih poteh. Premagovali so domiselne in grozljive ovire iz lesa, slamnatih bal in drugih naravnih materialov, premagati so morali tudi peščeno sipino, leseno piramido, jarek, napolnjen z vodo ter se spustiti po 50-metrskem toboganu. Organizatorji so poskrbeli tudi za posebno presenečenje v obliki ognjene ovire, za dodatno popestritev pa je poskrbelo kar vreme, ki pa ni bilo prevelika ovira.

Skupaj jim je uspelo zbrati 500 kilogramov hrane

Poglavitno vodilo organizatorjev in nastopajočih je bilo sodelovati s srcem, za pomoč tistim, ki jim vsakdanje stiske preprečujejo normalno življenje. V sodelovanju z Zavodom za pomoč socialno ogroženim Anina Zvezdica in Občino Ivančna Gorica se je zbirala hrana za družine s socialnimi stiskami. V ta namen je šel del štartnine, vsak tekmovalec in obiskovalec teka pa je bil povabljen, da prinese s seboj vsaj en kilogram hrane z daljšim rokom uporabe. Klicu dobrote se je odzvala tudi Občina Ivančna Gorica in v ta namen donirala 200 kilogramov hrane.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.