Slovenija
33 ogledov

S telefonskim milom adijo, bakterije!

phonesoap PhoneSoap/Kickstarter
Pametni telefoni so postali pravo gojišče bakterij. Da bi se jih rešili, si lahko kupite pripomoček "PhoneSoap" (telefonsko milo, op. a.), v katerega čez noč vstavite telefon.

V napravi so namreč ultravijolični žarki, ki vam med polnjenjem telefona uničijo vse bakterije in viruse, ki se med vsakodnevno uporabo znajdejo na vašem priljubljenem pametnem telefonu.

Samo za predstavo. Na enem izmed šestih telefonov v Veliki Britaniji so raziskovalci našli sledi fekalij, je pokazala lanska raziskava Univerze v Londonu.

Na mobilnih telefonih so tako med drugim našli bakterijo E. coli, ki se je tam znašla, ker si uporabniki mobilnih telefonov po uporabi stranišča niso umili rok. Bakterija lahko povzroči črevesne težave, v nekaterih primerih pa tudi smrt.

Napravo PhoneSoap, ki za čiščenje telefona potrebuje od tri do pet minut, so za 39 dolarjev (29 evrov) ponudili na spletni strani Kickstarter, kjer je 685 navdušencev zbralo že več kot 35.608 dolarjev (26.722 evrov) za zagon projekta.

Da so telefoni res lahko pravo gojišče bakterij, si lahko ogledate tudi v tem videu.

Komentarjev 1
  • dusan72 23:18 23.april 2012.

    Brez zamere... ampak, če avtor ne zna postaviti vejice med štiri besede je nekaj hudo narobe. Naslov nima ne repa ne glave.