Slovenija
34162 ogledov

Srednjeročna napoved vremena: To nas čaka v prihodnjih dneh

pomladansko vreme sonce dež Profimedia
V prihodnjih dneh bomo končno dočakali temperature, ki so bolj primerne letnemu času.

V soboto bo po napovedi agencije za okolje spremenljivo do pretežno oblačno. Več sončnega vremena bo na zahodu države. "Predvsem sredi dneva in popoldne bodo krajevne padavine, deloma plohe. Pihal bo  veter vzhodnih smeri, na Primorskem šibka do zmerna burja. Najnižje jutranje temperature bodo od 8 do 13, na Primorskem okoli 16, najvišje dnevne od 17 do 22, na Primorskem do 24 °C," napovedujejo.

V nedeljo in ponedeljek lahko pričakujemo sončno vreme, v popoldanskem času se bodo lahko pojavljale krajevne plohe ali nevihte. Te bodo pogostejše v ponedeljek. V prihodnjih dneh bo topleje. 

Od torka do nedelje se bo nadaljevalo sončno vreme s popoldanskimi krajevnimi plohami in nevihtami. Jutranje temperature naj bi se gibale od 10 do 15 °C, medtem ko bodo najvišje dnevne temperature od 20 do 25 °C. 

"V prihodnjih dneh se temperature vračajo v dolgoročno povprečje," pravijo pri vremenskem portalu Neurje.si. "Kljub temu da bodo ponekod še prisotne plohe in nevihte, lahko končno pričakujemo nekaj več sonca.

Vremenoslovci portala Ciklon.si dodajajo, da "stabilnega vremena tudi v prihodnjih dneh pri tej vremenski sliki ne bo, ozračje bo toplejše, vendar labilno, ob sončnih dopoldnevih bodo zlasti v popoldanskem času nastajale krajevne plohe ali nevihte. Tak tip vremena bi lahko trajal vse do konca meseca". 

dezurni@styria-media.si
 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.