Slovenija
20087 ogledov

S tem zapisom na Twitterju je Janša pokril hrbet Pivčevi

Janez Janša Anže Petkovšek Nadaljevanje seje DZ, poslanci so razpravljali in glasovali o kandidaturi predsednika SDS Janeza Janše za mandatarja 14. slovenske vlade
Predsednik vlade seje oglasil na Twitterju, kjer je v bran vzel kmetijsko ministrico Aleksandro Pivec.
Od članov vlade se enako kot povsod drugje v normalnem svetu pričakuje, da bodo promovirali domača podjetja, podjetnike in kmete, njihove izdelke in destinacije. Čim več, tem bolje.
Predsednica DeSUS-a in kmetijska ministrica se je v nemilosti javnosti znašla potem, ko se je junija v izvedbi podjetja Vinakras mudila na Krasu, kjer je nastal tudi promocijski video.
 
Kot je pojasnila kmetijska ministrica, je bil prvi dan obisk zasebne narave in v zasebnem angažmaju, drugi dan pa je bila s službenim namenom gostja podjetja Vinakras. Udeležila se je več sestankov in zvečer odprla prenovljeno dvorišče kleti Vinakras.
 
"Nisem pa dolžna razlagati svojih zasebnih aktivnosti in aktivnosti svoje družine," je poudarila in dodala, da gre v članku, ki ga sicer podrobneje še ni prebrala, za vrsto zavajanj. Napovedala je tudi demanti.
 
Na Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) so za Dnevnik pojasnili, da se do primera še ne morejo opredeljevati, ker se morajo poprej seznaniti z vsemi relevantnimi podrobnostmi in okoliščinami.
 
So pa napovedali, da bo KPK zadevo preučila v predhodnem preizkusu, v okviru katerega preveri, ali obstaja sum kršitev iz pristojnosti komisije, in se na podlagi tega odloči o nadaljnjem postopku.
Komentarjev 59
  • Avatar vec
    vec 22:15 26.julij 2020.

    so pač odbili od plusa ki je priletel od iranskih (ni samo miljarda jih je več) in poplačali tistih 200 eur za račun pivčeve, hec bo ko bo ona KI verjetno VE kako se je Iranska zadeva dogajala, popenila in ...prikaži več dala ven kak papir, potem se bo res (vsaj moralo bi se) začet odhajat v ZAPOR, če pa ne bo pa prva pot izven SLOVENIJE se končala nekje v USA arestu, kar bo fajn knede.

  • Janez11 22:03 26.julij 2020.

    Levičarji čisto norijo, ne vedo zakaj gre ampak mora biti narobe . Ko je podobno počel Židan kot minister istega ministrstva kot je sedaj Pivčeva ni bilo nič narobe. Razpočite se https://m.facebook.com/magdejanzidan/photos/a.112422905613842/508222359367226/?type=3

  • Avatar ovca
    ovca 21:08 26.julij 2020.

    Ocitno je pivka nekomu dobro popusila,da jo zagovarja 😂🤣😂