Slovenija
27 ogledov

S težavami takoj na Ogrevanje

Ogrevanje Piran. Napake na odjemnem mestu bodo odpravili ali svetovali.
Iz analize porabe toplote decembra in januarja je razvidno, da so razlike velike, tudi do 67 odstotkov v spremenljivem delu stroškov.
Srđan Purić

V Ogrevanju Piran svetujejo odjemalcem, naj v primeru težav pri doseganju želenih temperatur v stanovanjih to nemudoma pisno sporočijo.

"Če je na odjemnem mestu temperatura ustrezna in so vzrok težave v notranji ogrevalni napeljavi v lasti stanovalcev, bomo stanovalcem svetovali izvedbo ustreznih ukrepov," pravi Srđan Purić, direktor Ogrevanja Piran. Bralci namreč še vedno opozarjajo na visoke stroške ogrevanja v Luciji, pa tudi o nezadovoljivi temperaturi v stanovanjih.

Težave s klimatskimi napravami
Pojasnilo. V Ogrevanju Piran pojasnjujejo, da pri obrtno-podjetniški zbornici Piran ni šlo za izklop daljinskega ogrevanja, temveč za popravilo skupne hladilne naprave, ki je v lasti etažnih lastnikov. Popravila niso želeli, postavili so klimatske naprave, zdaj pa imajo težave s priključno močjo objekta.

Če bo ugotovljeno, da v prostorih ni dosežena minimalna s standardom zahtevana temperatura (20 stopinj Celzija) ter da je vzrok za to neustrezna kakovost dobave toplote na odjemnem mestu (toplotna podpostaja v posameznem bloku), bodo morebitno napako takoj odpravili.

Večina stanovalcev posameznega bloka ima vedno možnost tudi zahtevati spremembo referenčne temperature na odjemnem mestu, s tem vplivati na temperaturno udobje v stanovanju in posledično na spremenljive stroške ogrevanja.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.