Slovenija
60 ogledov

S težavo pokrijejo stroške

V reklami je aranžma res videeti lep, v trgovini pa ni več niti približek tega; Žurnal24 main
Prvi november. Prodaja cvetja in sveč močno pada. Zapora nekaterih cest.
Pozor pred tatovi
Kraje. Policisti v prihajajočih dneh pozivajo k samozaščiti pred tatvinami iz vozil in stanovanj. Na parkirnih prostorih na pokopališčih namreč vsako leto v tem času opažajo več vlomov v vozila, v katerih ljudje na vidnih mestih puščajo vredne predmete. Opozarjajo na posebno pozornost pri urejanju grobov, saj se pogosto dogaja, da ljudje puščajo odprte torbice z mobilniki, denarnicami in drugimi vrednimi predmeti.

“Promet nam je padel za več kot polovico, vsako leto je slabše. Nekateri hodijo sem le šimfat, češ, kako je v trgovini poceni. V trgovskih središčih sploh ne bi smeli prodajati rezanega cvetja in ikeban. In to ponujajo zraven živil?” opozarja vrtnarka Zlatka Golob.

Podobnega mnenja je tudi Jadranka Kure iz vrtnarstva Cvetlice Ingrid, ki opaža, da nekateri poskušajo cvetje in sveče prodajati tudi na črno. “Za tri dni smo plačali mizo 1.600 evrov, celoletna rezervacija je nekaj čez 600 evrov, vsak dan pa nam tu pobirajo še 12 evrov. Veste, koliko lončnic po šest evrov bi morali prodati, da bi se nam izšlo? O dobičku sploh ne razmišljamo,” pravi Kuretova.

Nad 25 evrov je predrago
“To ni več to, kar je bilo včasih. Ljudje zelo gledajo, kam dajo denar. V primerjavi z lani je promet padel za več kot polovico,” ugotavlja Urška Jerenec iz Cvetličnega butika Laura. Opaža, da tisti, ki redno hodijo na pokopališče, kupijo zgolj kak cvet, redki so pripravljeni odšteti večjo vsoto denarja za aranžma. “Kar je nad 25 evrov, je že predrago,” dodaja.

Ljudje so za aranžmaje pripravljeni odšteti od 15 do 30 evrov, o svojem nakupu pa dobro premislijo.
Zlatka Golob, vrtnarstvo Golob

Zapore cest
Kot vsako leto bo v okolici pokopališč te dni spremenjen tudi prometni režim. Pri pokopališču Pobrežje bo del Ceste XIV. divizije med Osojnikovo in Šolsko ulico za ves promet zaprt med 31. oktobrom od 5. ure zjutraj in 1. novembrom do 20. ure. Od Osojnikove ulice proti Ulici bratov Greifov bo vožnja le enosmerna. V križišču Ceste XIV. divizije in Osojnikove do nedelje, 31. oktobra, do 21. ure ne bodo delali semaforji. Cesta Malečnik–Hrenca ob pokopališču Gorca bo urejena enosmerno od Malečnika proti Hrenci.

 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.