Slovenija
155 ogledov

S torticami razveseljujejo bolne otroke

Bogomila Košec-Kajtna z Aljo, Maša Janež z Andražem, Lovro Bor in Polona Pičman
1/6
Janez Kotar
Junak(inje) Slovenije. Ekipa Sladkih nasmehov, ki jo sestavljajo štiri mamice, lepšajo vsakdan bolnim otrokom. Razveselijo jih s pecivom in tako vsaj za trenutek pomagajo malčkom pozabiti na bolečino.

Ekipo Sladkih nasmehov uvrščamo v naš projekt Junak Slovenije. Čeprav članice ekipe ne rešujejo življenj, pa s svojim srčnim delom razveseljujejo bolne otroke. Ekipo, ki s torticami obdaruje bolne otroke, tvorijo štiri mamice: Bogomila Košec-Kajtna z Aljo, Maša Janež, Polona Pičman Štefančič in Rebeka Horvat Bevc.

Bolezen hčerke porodila zamisel o pomoči

"Sladki nasmehi so se rodili skozi naš vsakdan: ob naših otrocih, ki smo jim pekle tortice za njihove mini rojstne dneve, ob stiski naše prijateljice, katere družino je bolezen hčerkice postavila na preizkušnjo, njeno osebno moč in voljo do življenja, in ne nazadnje - ob preprosti želji pomagati otrokom in njihovim družinam. S sladkim nasmehom smo želele vsaj za trenutek odčarati bolečine. Razveseliti smo želele male bolnike, njihovim družinam pa povedati, da je življenje vendarle lahko tako lepo. In da v vsej tragediji niso sami," nam je dejala Polona.
Pri svojem delu so naletele že na več nepozabnih in hkrati pretreseljivih primerov. Kot poudarja Polona, se zavedajo, da družine ob taki stiski, kot je bolezen malčkov, potrebujejo pomoč in pozitivno energijo. "Nihče ne pričakuje bolezni svojega otroka - na to se preprosto ni mogoče pripraviti. In prav zato je vsaka zgodba preprosto edinstvena: žalostna, boleča, a hkrati tudi lepa in polna navdiha."

 

Pomaga jim že 20 pekov

In kako izvejo, katerega izmed bolnih otrok bi lahko razveselile? Največkrat informacije dobijo prek znancev, njihove spletne strani in raznih portalov. Pri peki tort so jim takoj priskočili na pomoč številni profesionalni in ljubiteljski slaščičarji. "Začele smo šele pred kratkim, a tort se je do danes nabralo res veliko. Naša pričakovanja so bila krepko presežena – sprva še zdaleč nismo upale računati na tolikšno pomoč dobrih ljudi. Zdaj med svoje sodelavce z veseljem štejemo več kot 20 tortopekov, pa tudi prostovoljce, ki nam priskočijo na pomoč z razvozom tort," pravi Polona in dodaja, da bodo vesele tudi dobrodelnih prispevkov. Vse informacije o tem, kako se lahko pridružite ekipi in morda pomagate tudi sami, so na voljo na njihovi spletni strani www.sladkinasmehi.si, lahko pa tudi pošljete sporočilo na naslov info@sladkinasmehi.si.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.